Жандармерия във "Факултета". Киро-Японеца спирал разпространението на наркотици в квартала

14313
Жандармерия във "Факултета". Киро-Японеца спирал разпространението на наркотици в квартала
Снимка: БГНЕС

Жандармерия охранява квартал "Факултета" в София след вчерашната престрелка, при която беше ранен един от синовете на скандално известния бизнесмен Кирил Киров, познат още като Киро-Японеца.

Хората в махалата се бяха събрали на протест срещу бизнесмена. Полицейската обсада е навсякъде. Разследващите се притесняват да няма отмъщение, информира "Нова телевизия".

Две деца загинаха заключени в пожар във "Факултета"

Две деца са загинали при пожар, възникнал в тухлена постройка, съобщиха от МВР. Сигналът за възникнал пожар в постройка на ул. "Гайтан...

Ситуацията в квартала около обяд беше спокойна, предаде bTV. Засилено присъствие на органите на реда имаше през цялата нощ. В момента също има жандармерия. До нови сблъсъци не се е стигнало.

Тази сутрин в предаването "На светло" по "Нова телевизия" Кирил Киров каза: "Бяхме нападнати от Георги Любенов Петров и тъста му, и още 7-8 души - дилъри". Той допълни, че синът му е бил прострелян от Петров пред очите на 20 полицаи.

"Изстреляни са точно четири изстрели”, заяви Кирил Киров. И каза още, че той е човекът, който спира разпространението на наркотици в квартала, в който живеят 63 000 души.

"Обадих се на най-висше ниво в полицията, за да кажа, че искам да докладвам. Явно изтече информация, че ще го направя това в понеделник и атакуваха къщата ми”, заяви Киров.

Факултета и Столипиново също влизат в битката за Европейска столица на културата

Етническите квартали на Пловдив и София „Столипиново" и „Факултета" стават част от борбата на двата града за Европейска сто...

"Поводът е много сериозен. Давал съм обяснение, че този човек, моят племенник, е поръчител на моето убийство през 2005 г. Тогава му бях прехвърлил акции. Ние нямаме интерес да работим с наркотици. Те ги имат - група, касиер. Само аз ги спирам да се разпространяват наркотиците. Него го пазят полицаи от Трето районно като Боби Василев, който е влязъл вчера при сина ми, за да докладна на Георги Любенов дали е жив или е умрял", обяви обявения за ромски наркобос бизнесмен, предаде Блиц.

"Извинявам се на цялото общество, че занимаваме всички с нашите цигански истории и тези наркомани, които продават хероин, марихуана във "Факултета". Ние сме бизнесмени, плащаме си данъци, нямаме интерес от наркотици", каза  Кирил Кирилов-Японеца.

През 2003 г. също има стрелба по Японеца, тогава той се отърва се само с наранявания в рамото. През 2001 г. той бе обвинен за незаконно притежание на оръжие. По-късно обаче беше оправдан. В годините назад е спряган за наркобос, но това така и не е доказано.

 

Киро Японеца: Опитаха да ме убият при среща с брата на Кюлев заради кредит за хлебозавод

Две групи са искали да убият Кирил Киров с прякор Японеца през 2003 г. и да си поделят 300 000 лева или евро. Това разказа самият той...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com