Йовчев: Обяснихме всичко за Лясковец. Атанасов: Заметохте под чергата

18728
Йовчев: Обяснихме всичко за Лясковец. Атанасов: Заметохте под чергата

Не мога да се съглася с тезата "шефовете перфектни, подчинените неадекватни". Изнесохме данни, че областният директор на МВР във Велико Търново е допуснал куп пропуски, които са оказали влияние върху операцията. Това заяви вътрешният министър Цветлин Йовчев.

Главният секретар на МВР Светлозар Лазаров ми предложи неофициално да си даде оставката, но аз му казах да не го прави. Ще защитавам всеки мой служител и няма да позволя лов на вещици, каза Йовчев в сутрешния блок на bTV.

Йовчев си изми ръцете - виновниците за Лясковец са полицаи от Велико Търново

Ще има дисциплинарни наказания за бившия директор на ОДМВР Велико Търново и за сегашния – Христо Христов. Г-н Христов ще бъде сме...

На въпрос защо горят бушони и какво наказание има за директорите във Велико Търново, след като те остават в системата на МВР, вътрешният министър отвърна, че се преценява тежестта на провинението.

На въпрос защо след като през 2012 година главният секретар на МВР Калин Георгиев е посочил, че  е опасно да се действа със Специализирания отряд за борба с тероризма, Йовчев отговори: „Никой никога не е казвал и че сега ще е безопасно. Преценката на Георгиев е правилна, но неговите разпореждания – да се вземат оръжията на Петко Савов Петков, не са изпълнени”. Защо единият главен секретар разпорежда, а другият не разпорежда операция – при нас имаше остър сигнал, че субектът може да започне да стреля по деца – затова беше необходима операция.

Трагичният завършек на операцията в Лясковец е факт, защото е липсвал елементът на изненада. Ако СОБТ беше предупреден, че Петко Савов Петков е забелязал снимащите предния ден полицаи, щеше да се действа по друг начин, оправда се Йовчев.

Заметоха всичко под чергата. Така косвено отговори на вътрешния министър генерал Атанас Атанасов в сутрешния блок на Нова телевизия.

Парламентът няма да се занимава със случая "Лясковец"

Народното събрание не прие предложението на ГЕРБ да бъде създадена Временна анкетна комисия, която да проучи всички обстоятелства и фак...

Всичко беше ясно, още след като стана ясно, че Инспекторатът на МВР извърши проверката. Елементарната логика сочеше проверка да се направи от прокуратурата например. Още в предаването „Панорама”, докато течеше проверката, Йовчев каза, че главният секретар на МВР не е виновен и предопредели резултата. Не е работа на СОБТ да се занимава с психичноболни хора. Елементарен вариант в Лясковец беше да се спре тока в кооперацията и да се пратят подставени лица като техници и да се неутрализира Петко Савов Петков, посочи Атанасов.

На въпрос какво е това обяснение на Лазаров затова накъде се отваряла вратата и как това е попречило на операцията, Атансов отвърна, че това е несериозно. Затова има разузнаване, а изпратените предния ден служители на МВР са пратени по заповед там – от Калоян Михайлов, началник на криминалния сектор на полицията във Велико Търново, който отрича.

Публична тайна е, че служители от СОБТ работят редовно като охрана на „добре облечени бизнесмени”. Обучението, дисциплината и всичко в отряда трябва да е под контрол, подчерта Атанасов. Истината е, че главният секретар на МВР е пазен преди евроизборите, смята генерал Атанасов. А главният секретар се назначава от президента и не е работа на вътрешния министър да се занимава с оставката му, припомни тъмносиният политик.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com