Йовчев: В Лясковец се действа по експертно мнение, Лазаров не е виновен

24234
Йовчев: В Лясковец се действа по експертно мнение, Лазаров не е виновен

Мнението на експертите както през 2012-та, така и преди седмици е било такова, че е трябвало да се действа по начина, по който действахме в Лясковец. Това заяви вътрешният министър Цветлин Йовчев в „Панорама”.

Йовчев отказа да признае, че един психично болен е успял да обезвреди или извади от строя шест-седем командоси. Грешки в операцията в Лясковец сигурно има, но тепърва продължават проверките и ще се правят оценки, подчерта той.

Най-голямото предизвикателство е изграждането на интеграционна стратегия, заяви Йовчев

Най-голямото предизвикателство е изграждането на интеграционна стратегия, по която работим. Надявам се, че обстановката няма да се пром...

Не беше сериозно да се признава провал в Лясковец часове след операцията. Главният секретар не беше виновен – категоричен съм, продължи Йовчев. Аз ще си поема отговорност, ако със свое действие или бездействие съм допринесъл за трагедията. Наказани по случая в Лясковец ще има, подчерта министърът. На въпрос защо не си дава оставката, след като например латвийският премиер си я даде заради падането на мол в Рига, Йовчев отговори, че така не се постига стабилност на нито едно управление.

Във връзка с искането за оставка на Йовчев заради скандала с оградата по границата с Турция, той заяви, че ГЕРБ биха му искали оставката и за метеорологичните условия.

По отношение на битовата престъпност Йовчев заяви, че медиите често са били показвани едни и същи в едни и същи села. Следващата седмица ще предложа 4-5 програми за борба с престъпността и те няма да включват показни операции, обеща вътрешният министър. И добави - в момента няма енергия за разрушителни и опасни процеси за националната сигурност. Оптимист съм, че ще минем през кризата и тя дори ще се реши сама.

Йовчев каза още, че много от бежанците от Сирия ще останат в България. Ще се работи обаче за подобряване на квалификацията и уменията им, за да може те да се интегрират в обществото. Като цяло целта на повечето от бежанците е Западна Европа заради по-добрата социална система, но точно заради ниската квалификация те нямат шанс там.

Бившият шеф на КАТ: Уволниха ме заради глоба за Йовчев

Бившият шеф на КАТ София Богдан Милчев заяви, че е бил уволнен от поста си заради глоба за вътрешния министър Цветлин Йовчев. Месец пре...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com