Любомир Симеонов: Не съжалявам, трябва да се разбере, че не може само да се краде

33466
Любомир Симеонов: Не съжалявам, трябва да се разбере, че не може само да се краде
Снимка: БГНЕС

Ако бях престъпник, нямаше да съм тук. Не се разкайвам за стореното. Това заяви Любомир Симеонов, който в края на септември миналата година застреля 52-годишната банкерка Павлинка Йовчева.

Исках да покажа, че така не може – че не може само да се краде, че някой трябва и да слуша, обяснява мотивите си бизнесменът.

Оставиха в ареста убиеца на бургаската банкерка

Бургаският окръжен съд отказа да измени мярката за неотклонение на разследваният за убийство на банков служител Любомир Симеонов, съо...

Симеонов и до днес не съжалява за това, което е сторил. Застрелях я с един куршум в сърцето, не се чувствам виновен. Исках да отида до Нова телевизия, но докато пътувах от Бургас към София реших – кой ще ме слуша, някаква откачалка, която е застреля невъоръжена жена, разказа пред Люба Кулезич Симеонов.

Можеше да не се стигне дотам – ако нямах мечти, ако не исках нещата да се вършат както трябва, ако ме бяха послушали всички, към които се обърнах – прокуратурата, банковия надзор, министъра на икономиката, президента и кой ли не. Един от тях да беше чул мен, който вкарвам по 1 млн. лева годишно в икономиката на България и да ми беше казал например – не ставаш, може би нямаше да стане това. Но аз знам, че ставам, че съм прав, подерта Симеонов.

Преди няколко години кандидатствах за кредит – общо за 2,2 млн. лева, като исках и банкова гаранция по спечелен от мен европейски проект. От банката обаче поискаха да сменя строителната фирма по проекта – с обяснението, че новата фирма е „на наше момче”, разказва бизнесменът. Той е разкрил, че през тази фирма са минавали подозрителни суми по различни проекти. А е общоизвестно, че от такива проекти печалбата може да е най-много 40%, смята Симеонов. И накрая заради отказа ми, банката реално ме принуди да фалирам.

Аз бях единственият, който се опъна. Сън не ме хваща – отивам на строителен обект и едното хлапе там ми даде нахапаната си кифла, разказва още бизнесменът. Давал съм хляб на много хора и вярвам в тях. В хората вярвам, не в Бог - като си отида, ще е с дрехите на гърба ми и ще си нося греха, завърши Симеонов.

Двама 26-годишни мъже са вероятните убийци на Надежда Куцкова

26-годишните Станислав Костадинов Маламов и Велик Илиев Корчев са задържани за грабеж и убийството на Надежда Куцкова, съобщиха от МВР....

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com