Мярката на Евстатиев ще бъде гледана в пазарджишката болница

2453
Мярката на Евстатиев ще бъде гледана в пазарджишката болница
Снимка: БГНЕС

По разпореждане на Районен съд-Панагюрище делото за искането за изменение на мярката за неотклонение на Иван Евстатиев ще бъде разгледано в петък, 5 февруари 2016 г., от 14,15 часа в МБАЛ –Пазарджик по разпореждане на съдията-докладчик по делото. Това съобщиха от Пловдивската апелативна прокуратура.

Обвиняемият за изнасилване на 16 годишно момиче Иван Евстатиев, бивш кмет на Пазарджик и на Стрелча, е в интензивно отделение на Пазарджишката многопрофилна болница след изкаран инсулт. След като бе стабилизиран в здравното заведение, той отказва да говори с когото и да е. Преди това Окръжен съд в Пловдив остави в ареста Евстатиев. Обжалването се гледаше в Пловдивския окръжен съд поради масов отвод на съдиите в Пазарджишкия. По време на заседанието на Пловдивския окръжен съд в залата и пред съда бяха дошли много хора да наблюдават делото.

След като беше задържан, Евстатиев призна пред разследващите, че е имал сексуален контакт с момичето, но - по думите му - той бил доброволен. По-късно от съда съобщиха, че е доказано, че момичето за около час и половина е изпило поне 300 грама алкохол. Съдът прие също така, че има опасност обвиняемият да се укрие или да извърши ново престъпление. Оказва се, че Евстатиев е положил усилия да прикрие това престъпление – предупредил е момичето да не го издава, почистил е стаята, откарал е пострадалата с кола и я е оставил недалеч от жилището ѝ. В решението на съда стана дума за довод, приведен от защитата, който обаче беше оставен без внимание. Става дума за биполярно афективно разстройство на обвиняемия, което обаче е било в много по-ранен етап. Най вероятно става дума за прострелването, което извърши Евстатиев срещу себе си преди години.

Адвокатът на Евстатиев ще го защитава безплатно

Адвокатската защита на обвиняемия за сексуално насилие над непълнолетно момиче бивш кмет на Пазарджик и Стрелча Иван Евстатиев ще бъде ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com