Мъжът и жената, смятани за свързани с ИД, са влезли в България с истинските си документи

9240
Мъжът и жената, смятани за свързани с ИД, са влезли в България с истинските си документи
Снимка: БГНЕС

Появиха се нови данни за смятаните за свързани с "Ислямска държава" Езида Елхам и Мимо Попеску, които са влезли в България. Двамата са напуснали територията на съседна държава с фалшивите си лични документи, които неофициално бяха разпространени в медиите. Но мъжът и жената са влезли в нашата страна с истинските си лични документи, предаде БНТ, позовавайки се на свои източници.

Припомняме, че по непотвърдена информация се издирват френската гражданка от ирански произход Езида Елхам и румънският гражданин Мимо Попеску, които са влезли в България през Малко Търново. Съмненията са, че те свързани с "Ислямска държава" и с проповядване на радикален ислям. От МВР не потвърдиха информация. Прокуратурата също се разграничава от подобна информация. Ясно е, че главният прокурор Сотир Цацаров е в непрекъсната връзка със службите.

Забранена групировка пое отговорност за нападението срещу консулството на САЩ в Истанбул

Забранена в Турция марксистка групировка пое отговорността за днешното нападение срещу американското консулство в Истанбул. Лявоекстре...

По информация на националната телевизя партньорска служба първоначално е подала информация на нашите спецслужби за фалшивата самоличност на двамата, а по-късно са уточнени и истинските им имена. У нас властите не разпространяват официална информация за случая. 

Според различни източници има две версии. Едната е, че българските служби контролират движението на Елхам и Попеску през страната ни и подават информация на партньорите си. Според другата службите са установили местонахождението им и са готови да ги задържат, ако двамата извършат закононарушение. 

За Елхам и Попеску няма издадена Европейска заповед за арест, а само оперативни данни, че се занимават с пропаганда на идеите на “Ислямска държава”, набиране на бойци, които да се сражават на територията на Сирия и снабдяване с фалшиви лични документи.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com