Не е открита бомба в съмнителния бус, съобщиха от МВР

5787
Не е открита бомба в съмнителния бус, съобщиха от МВР
Снимка: БГНЕС

Екипи за противодействие на бомбения тероризъм към СОБТ не откриха взривно устройство в багажа в буса, паркиран до Летище "София" и предизвикал паника днес. Това става ясно от съобщение на пресцентъра на МВР.

Към 16:30 часа екипи за противодействие на бомбения тероризъм към СОБТ извършиха контролирано взривяване на част от багажа, който бе изваден от микробуса. Взривно устройство не е открито.

Съмнение за бомба в бус, паркиран пред Терминал 1 на Летище София

Намерено е взривно устройство в бял микробус, паркиран пред Терминал 1 на Летище София, съобщи Даниела Велева от пресцентъра на аеропо...

Продължава огледът на буса.

"Чужденец е паркирал буса около 1 часа тази нощ и е излетял от България около 5 ч. Патрул с куче при обход е подал сигнал, след като животното е реагирало за взривно устройство", обяви по-рано днес началникът на Гранична полиция комисар Антонио Ангелов.

Детектор също посочил, че има взрив. „Въпросният бус е паркиран на територията на летището около 1 часа след полунощ. Гражданин с чужд паспорт го е паркирал, след което е излетял в 5 сутринта. При нормален редовен обход от наряда на гранична полиция, който се движи със служебно куче, животното е реагирало за взрив. След това и със специален уред е засечено, че може да има взривно устройство. След това вече е задействана процедури за реакция за взрив. Уведомени са всички служби. Към момента обаче няма данни за наличие на взривно устройство. Продължава проверката”, каза комисар Ангелов.

Движението в района на летището е отцепено. Затворен е булевард "Брюксел" както и пътя, който минава през ромската махала.

Цветанов: Службите държат под контрол ситуацията на летището

Службите за сигурност са се справили със ситуацията, трябва да успокоим хората и да не позволим да се създават психози. Това заяви шефъ...

Всички полети от Терминал 1 се прехвърлят за опериране на Терминал 2 и няма да бъдат отменяни, казаха от летище София. Всички пътници, които чакат на Терминал 1 ще бъдат извозени към втория терминал със специализиран превоз на летището. Няма отменени полети. До 24.00 часа Терминал 1 ще остане затворен.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com