Ножове и боксове - любимите оръжия на подрастващите

5943
Ножове и боксове - любимите оръжия на подрастващите
Снимка: www.bnews.bg

Все по-често хората търсят начин да се сдобият с бойно огнестрелно оръжие, но ако може да прескочат момента с дългата проверка и бюрокрация. Това казва Динко Желев, собственик на оръжеен магазин.

Според Желев доста купувани извън бойните огнестрелни оръжия са газови пистолети, шокове, бухалки, електрошокове. Жените използват повече спрейове за самозащита, докато мъжете предпочитат газови пистолети, по думите Желев. Той уточни, че например боксовете не са забранени, но в момента в неговия магазин не се продават. Боксове се купуват предимно от ученици, е оценката на Желев.

Рекламата на оръжия във Facebook и Instagram ще бъде забранена

Забраняват рекламата на огнестрелни оръжия от страна на частни лица в социалните мрежи Facebook и Instagram, съобщи AP.   Новата...

Категорично не продавам на младежи под 18 години ножове, въпреки че не е забранено от закона, но има много пъти случаи, в които родители им купуват хладно оръжие. Най-често става въпрос за ножове тип "пеперуда", разказа още Желев.

От магазина, който беше показан от Нова телевизия, е купил оръжието си Октай Енимехмедов. Енимехмедов влезе за 3,5 години в затвора заради опита за атентат срещу Ахмед Доган. Желев добре си спомня Енимехмедов. Собственикът на магазина го е предупредил, че газовият пистолет, който Енимехмедов е искал да си купи и с когото след това извърши нападението срещу Доган, често засича. Желев не е знаел за какво му е на Енимехмедов газов пистолет.

Според Калин Гайдаров, бивш директор на Института по психология към МВР, по отношение на оръжията най-често става въпрос или за желание да имаш средство за самозащита, или "се правиш на мъж". Много липсва родителският модел за социализиране, добави той, като уточни, че в училище трябва да се налагат социални модели, а не да се търси пример някъде другаде. Утре тези въоръжени млади хора сами стават родители и затваряме порочния кръг, подчерта Гайдаров.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com