Окончателно: Случаят "Борислава Латинова" се прекратява

38428
Окончателно: Случаят "Борислава Латинова" се прекратява

Случаят със студентката Борислава Латинова, която обвини полицайка от 4-то РПУ в тормоз, намери своя край. Софийската районна прокуратура прекрати проверката срещу служителите на реда.

Според заключенията на обвинението твърденията на Латинова не са доказани и няма доказателства за повдигане на обвинения.

МВР съветник със своя теория по случая "Борислава Латинова"

Съветникът на служебния министър на вътрешните работи Йордан Бакалов – Милен Шопов, разказа детайлно цялата история с обиска на с...

В хода на проверката са снети обяснения на посочените от Латинова очевидци на случая, които се различават в значителна степен от твърденията на жалбоподателката. Последните не споменават за грубо отношение и бъркане под бельото на Латинова от страна на полицейския служител Нели Върбанова. Твърденията на жалбоподателката се опровергават и от изготвената видео-техническа експертна справка.

Заради Латинова имаше организиран протест пред 4-то РПУ, като покрай историята излязоха много пикантни подробности. Една от тях беше, че тя е лъгала, защото не е искала баща ѝ да разбере, че се среща с криминално проявен и лежал в затвора в Италия за наркотици младеж. На 17 октомври вечерта тя е била с него и още двама души, когато са спрени за проверка от служители на реда.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com