Оставиха под домашен арест шофьора, който уби Паоло

14991
Оставиха под домашен арест шофьора, който уби Паоло
Снимка: БГНЕС

Мъжът, който прегази 4-годишния Паоло в Стара Загора имал още 8 акта за нарушения на Закона за движение по пътищата. Това съобщи по време на заседанието на Пловдивския апелативен съд прокурорът по делото Красимир Папаризов.

Нарушенията на Георги Сапунджиев са били свързани с управление на автомобила без свидетелство за правоуправление, за управление след употреба на алкохол над 0.5 промила, управление, без да се съобразява с пътната обстановка и др. Всичко това прави този водач опасен на пътя, каза прокурорът. Според него, Окръжният съд в Стара Загора не е взел под внимание тези нарушения, когато му е наложил марката за неотклонение „домашен арест”, което е предпоставка за извършването на друго подобно нарушение.

Гледат мярката на Георги Сапунджиев, който прегази Паоло

Пловдивският апелативен съд ще разгледа мярката за неотклонение "домашен арест" на Георги Сапунджиев.  Сапунджиев е обвинен за то...

Прокуратурата протестира това решение на съда, като поиска налагането на постоянна мярка „задържане под стража”. Според прокурор Папаризов, не е правилно да се твърди, че Сапунджиев е с добра характеристика, тъй като при него преобладавали негативите.

Срещу Сапунджиев имало заведено дело и за нанесена средна телесна повреда. Затова, според прокуратурата, има опасност Сапунджиев да се укрие и да извърши друго престъпление.

Освен това мярката „ домашен арест” не може да обслужи и разследването по делото, тъй като един районен инспектор не би могъл да контролира Сапунджиев да не напуска дома си, докато тече мярката, каза прокурорът. Обвиняемият не се яви в съда, което по Закон било негово право.

Неговият защитник представи декларация от името на Сапунджиев, че не желае да се явява на заседанието. Освен това неговото здравословно състояние не било добро, след нанесения му побой непосредствено след извършеното от него престъпление на пешеходната зона, каза адвокат Георгиев.

Разбраха кой е собственикът на автомобила, прегазил цветята, оставени за Паоло

Разбра се кой е собственикът на автомобила, който премина през цветята, поставени на лобното място на загиналото на пешеходната зона в ...

Сапунджиев бил със спукано тъпанче, необходима била операция. Здравословното му състояние било установено с епикриза от болничното заведение, където е лежал.

Припомняме, че на 2 юни  4-годишният Паоло загина нелепо под гумите на джип, шофиран от Героги Сапунджиев. Трагедията се случва в пешеходна зона и на пешеходна пътека в Стара Загора пред очите на сестричката и родителите на детето.

След катастрофата Сапунджиев твърдеше, че е бил бит в следствие, на което има спукано тъпанче. Той бе поставен под домашен арест.

Родителите на Паоло не са имали деца няколко години. С помощта на ин витро процедура им се раждат близнаци - момче и момиче.

Прокуратурата иска "задържане под стража" за убиеца на Паоло

Прокуратурата официално поиска „задържане под стража” за Георги Сапунджиев – човекът, който при непозволена маневра в...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com