По делото "Соло" - има доказателства за нагласяване от Ченалова

6110
По делото "Соло" - има доказателства за нагласяване от Ченалова
Снимка: БГНЕС

Заявявал съм нееднократно, че това, което се случва сега с Румяна Ченалова, е просто един цирк. Още по време на делото подадохме сигнали към ВСС накъде вървят нещата, но нищо, посочи Михаил Въжаров – баща на убития край дискотека „Соло” Кирил Въжаров. По това дело съдия Румяна Ченалова ще се изправи пред съда.

Имам доказателства, че нашето дело е трябвало да бъде предрешено на първа инстанция, заяви Въжаров пред Нова телевизия. Чак сега ДАНС ни повика, за да дадем обяснения. За съжаление не мога сега да коментирам, заради следствената тайна, поясни Въжаров.

Ченалова е привлечена като обвиняема по случая "Соло"

Румяна Ченалова е привлечена в качеството си на обвиняема по длъжностно престъпление по случая „Соло“. Деянието е разследв...

В съдаа има едно обкръжение от съдии, подобни на Ченалова, които така работят на първа инстанция. Но вината не е само на Ченалова – в този състав има двама съдии и трима съдебни заседатели, смята Въжаров. И попита директно – защо реформата в съдебната система не започне отдолу нагоре? Тези съдебни заседатели, които са такава сган, нямат морал и чест. Не може от петчленен състав двамата съдии да са на коренно различни мнения – Ченалова казва „невинен”, помощник-съдия Дончева се аргументира за всичко за вината на Илиян Тодоров и на две инстанции по-късно се потвърждава нейното становище. А тримата заседатели вкупом казват също „невинен” и после ми говорят как били „на кантар”, ама така решили, възмути се Въжаров.

И сега твърдя, че делата се решават не от съдиите, ами на „друга инстанция”. След нашето дело, Ченалова отиде в търговското отделение. Защо – доколкото знам там само посмъртно можеш да влезеш, зададе риторичен въпрос Михаил Въжаров. Той изрази увереност, че в крайна сметка убиецът на сина му ще бъде намерен.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com