Полицията търси двама за побоя над възрастния мъж пред внучетата му в Борисовата градина

8330
Полицията търси двама за побоя над възрастния мъж пред внучетата му в Борисовата градина
Снимка: БГНЕС

Столичните полицаи издирват двама души, чиято самоличност е установена като съпричастни автори към побоя над възрастен мъж в Борисовата градина. Това съобщи говорителят на Софийска районна прокуратура Стефан Милев, предаде bTV. 

67-годишният Красимир Иванов беше нападнат и бит от скинари посред бял ден и пред очите на внуците си и голям брой свидетели. Според първоначални информации, единствената причина за агресията е, че нападателите помислили мъжа и децата за роми.

Рецепта срещу престъпници - явно само насилие

Групичка от млади момчета, звучно кръстени от медиите „неонацисти”, пребиха зверски възрастен човек пред двете му внучета в...

"Проблемът, който срещаме е, че има изключително нежелание на присъстващите там очевидци на деянието да сътрудничат на полицията”, коментира Милев. Той все пак изрази надежда, че най-късно до понеделник двамата установени участници в побоя ще бъдат намерени. По думите му вероятно става въпрос за футболни фенове.

Непосредствено след нападението се появиха данни, че по тялото на един от биячите е имало символи на „Кръв и чест”. Крайнодясната организация обаче отрече да има общо с побоя.

Днес пък в някои "жълти" медии и агенция се появиха непотвърдени и базирани на "свидетели" разкази за това как децата на Красимир Иванов са просели и той е предизвикал групата младежи. Думите на Стефан Милев не потвърдиха по никакъв начин тези публикации. 

В социалните мрежи потребители коментират, че разследването може да стигне до задънена улица, защото често физически подготвени момчета от радикални групировки се използват за проваляне на легитимни протести или за провеждането на контрапротестни мероприятия.

МВР искало пълномощно, за да разследва за пребития дядо в Борисовата градина

Баща ми е добре и ще вижда. Това заяви Петър Иванов, бащата на нападнатите от група млади мъже две деца и дядо им в Борисовата градина....

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com