Полицията във Велико Търново ще опере пешкира заради Лясковец

19274
Полицията във Велико Търново ще опере пешкира заради Лясковец
Снимка: БГНЕС

Заради провалената операция в Лясковец в Областната дирекция на МВР във Велико Търново ще има оставки и уволнения. Това заяви изпълняващият длъжността заместник вътрешен министър Васил Маринов на изслушване в Комисията по вътрешна сигурност в парламента.

"Не само, че ще има оставки в Областната дирекция на МВР - Велико Търново. След приключване на проверката на 3 април ще има и уволнени”, подчерта Маринов.

БСП иска публично изслушване на Лазаров за Лясковец

В последните няколко дни се появиха множество спекулации. Редно е те да бъдат опровергани, разсеяни или потвърдени. Обществото е длъж...

Главният секретар на Министерството на вътрешните работи Светлозар Лазаров добави, че служителите, които са заснели повторно жилището на Петко Петков в Лясковец, са от криминалния сектор в Областната дирекция на МВР във Велико Търново. „Потвърждавам, че единият служител се казва Павел Ангелов. В момента се извършват проверки. Дали е саботаж – не мога да кажа. Видно е, че става дума за някаква самодейност, самоинициатива, която на практика няма нищо общо с организацията, планирана по време на операцията”, допълни Лазаров, предаде Агенция "Фокус".

Според Кирил Добрев от Коалиция за България Ангелов е бивш охранител на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов.

Пред комисията главният секретар на МВР обясни, че Петко Савов Петков ги е очаквал и се бил барикадирал, в очакване на обсада. Пред някои от прозорците имало ламарини, на входната врата били застопорени четири дървени трупчета, които да попречат на проникване.

„Разработени са два способа, които са тренирани със специални планове от целия оперативен състав на Специализирания отряд за борба с тероризма за конкретната операция", заяви Лазаров. Той обаче не даде подробности за способите "по обективни причини".

Цацаров разпореди проверка на всички разрешителни за оръжия

Случаят в Лясковец, при който миналата седмица барикадирал се в дома си мъж уби полицай, провокира реакция и у главния прокурор Сотир Ц...

По-рано заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов каза, че трябва да се говори по същество, а не какво е било преди 2012 г. „Стрелбата рано сутринта го е подразнила. Защо са изстреляни над 300 патрона? Защо е избран този метод за проникване? Защо не сте извели екипите при първото раняване? По принцип винаги се изтеглят и след това се планират нови технически действия. Майката не е изведена. Съседите изведени ли са?”, попита Цветанов.

Красимир Янков от Коалиция за България попита дали този случай не се използва като политически заговор към ръководството на МВР.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com