Полицията застреля нелегален имигрант при Елхово

7711
Полицията застреля нелегален имигрант при Елхово
Снимка: БГНЕС

Един нелегален афганистански мигрант беше застрелян от наш граничен патрул при инцидент на българо-турската граница, информира БГНЕС.

Инцидентът стана близо до Средец. Група от около 50 нелегални мигранти не са се подчинили на полицейско разпореждане и са принудили български полицай да употреби оръжие. Служителят на реда е произвел предупредителни изстрели, а по първоначални данни става въпрос за рикоширал куршум. Категорично бе опровергана първоначалната информация, че нарушителите на границата са били въоръжени по време на инцидента и са влезли в престрелка със служителите на МВР, предаде БНР. Според други източници на границата нарушителят е бил прострелян, а на път за болницата е починал.

Унгарската ограда по границата с Хърватия е готова

Унгарското правителство обяви, че е приключило изграждането на ограда по южната си граница с Хърватия, за да се спре масовия ежедневе...

Заради инцидента премиерът Бойко Борисов напусна срещата на върха на Европейския съюз и отпътува за София. Към полунощ той уведоми председателя на Европейския съвет Доналд Туск за подробности по случая. До края на заседанието Борисов ще бъде представляван от президента на Литва Далия Грибаускайте, което е съобразено с правилата за срещите на европейските лидери. Интересен факт е, че британският Financial Times определи Борисов като "президент" на България, а не премиер.

Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер, заедно с председателя на Европейския съвет Доналд Туск изразиха съпричастност с България. Ние сме с България, заяви Юнкер и съобщи, че е информиран за инцидента край Средец, при който загина един нелегален мигрант. Според Туск "най-важното нещо е опазването на външните граници на ЕС".

"Това което мога да кажа е, че около 22.00 часа трима служители се натъкват на 50 незаконно проникнали в страната мигранти, най-вероятно от афганистански произход. Оказали са съпротива и един от нарушителите, вероятно от рикошет, е бил ранен и е починал", каза главният секретар на МВР Георги Костов.

Областната дирекция на МВР в Бургас съобщи, че главният секретар на МВР Георги Костов ще даде в Елхово брифинг в 08:00 ч. в РДГП – Елхово.

Борисов: Добре ще е ЕС да плаща на Турция да задържа бежанците

По-добре ЕС да плаща на Турция да задържа бежанците. Това заяви пред журналисти в Брюксел министър-председателят Бойко Борисов, преда...

Гранично-полицейското управление в град Средец, област Бургас, охранява малко под 24 км сухоземна граница. Структурно то е част от регионална дирекция „Гранична полиция“-Елхово.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com