Повдигнаха обвинения на 7 души от престъпна група за трафик на мигранти

3455
Повдигнаха обвинения на 7 души от престъпна група за трафик на мигранти
Снимка: БГНЕС

Днес, 3 февруари 2016 г., Специализираната прокуратура повдигна обвинения на седем участници в организирана престъпна група за трафик на мигранти през територията на България към Западна Европа, съобщиха от прокуратурата.

Те са задържани на 2 февруари 2016 г. при специализирана операция на Държавна агенция "Национална сигурност" (ДАНС) (ДАНС) и ГДБОП под ръководството и надзора на Специализирана прокуратура на територията на областите Бургас, Пазарджик, Перник и Благоевград. Операцията е била за пресичане на незаконна дейност за превеждане на нелегални мигранти през държавната граница и последващо извеждане в посока страни от Западна Европа, уточняват от ДАНС.

60 000 мигранти са влезли в Сърбия от началото на годината

Около 60 000 мигранти са влезли в Сърбия от началото на година. Това обяви пред парламента началникът на граничната полиция ген. Миленк...

По време на операцията са задържани и над 40 незаконно пребиваващи в страната чужди граждани, които са били преведени от групата на българска територия и са подготвяни за извеждане зад граница.

Обвинения са повдигнати на Светослав Щилянов, организатор и ръководител на групата, Ради Гарджев, Стефан Велинов , Валентин Киров, Митко Стоянов, Стамат Костадинов и Рашид Джан (афганистанец, законно пребиваващ в страната).

Според събраните до момента доказателства групата е действала от януари 2015 г. Престъпната й дейност сочат множеството събрани доказателства при извършените претърсвания и изземвания в сгради и автомобили. Иззети са банкови карти, документи за парични преводи, компютри и др.

С постановления на прокурор от Специализирана прокуратура на участниците в групата е наложено прокурорско задържане до 72 часа. В Специализирания наказателен съд ще бъде внесено искане за налагане на мярка за неотклонение „Задържане под стража“ за всеки от тях. 

67 000 стигна броят на дошлите по море бежанци от началото на 2016 г.

От началото на годината в Европа през Средиземно море са преминали повече от 67 000 мигранти и бежанци. Това съобщи в Женева официален ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com