Преговарящият от банковата драма в Сливен: Операцията в Лясковец е зле подготвена

18875

Явно решението за директна атака в дома на Петко Савов в Лясковец не е било добро. Това коментира криминалният инспектор Тодор Тодоров пред Нова телевизия. Тодоров беше преговарящ при случая в Сливен, когато бяха взети заложници в клон на „Инвестбанк”.

Според Тодоров изглежда полицаите са предпочели да не водят преговори със Савов, а да атакуват директно. След провала на атаката не е повикан веднага специалист по преговори, а полицаите са поели тази функция, като са призовавали мъжа да се предаде.

Стрелецът от Лясковец заплашвал, че нещата ще свършат зле

Първият сигнал срещу Петко Савов, който уби един полицай и рани двама други е подаден на 20 февруари до РПУ Горна Оряховица, това съобщ...

Най-напред, не е направена добра техническа подготовка, не са взети предвид нови неща. Ако са знаели, че този човек е събирал оръжие, от дълго време, това взето ли е под внимание при изготвянето на атаката?”, допълни той пред Агенция „Фокус”.

„При всяко едно положение, когато имаме човек с психични отклонения, ако този наистина е такъв, и не заплашва живота на останалите хора, защото е сам, най-добрият начин е да се влезе в контакт с него, за да може да се разбере доколко обострено е неговото състояние в момента. Ако е, да се изчака определено време, защото при тези хора е възможно за няколко часа кризата да премине и да се направи по-нормален контакт и той да бъде изведен. Имало е нерядко случаи с психично болни лица, при това въоръжени, които се барикадират. До момента те винаги са приключвали успешно, с преговори с тях”, каза още Тошко Тодоров.

Директорът на СОУ „Максим Райкович” Николай Кожухаров пък потвърди, че Петко Савов е крещял заплахи от балкона на жилището си. От 2010 година Савов е заплашвал да стреля по децата, защото вдигат шум. В последния половин месец Кожухаров е пращал настойчиви сигнали до всички възможни служби, а днес, заради операцията, децата от училището са били превеждани по съседна улица.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com