Призоваха финансов журналист по делото КТБ

28540
Призоваха финансов журналист по делото КТБ
Снимка: БНР

Финансовият журналист Мирослав Иванов, който поддържа блога "Финансови смислици", е получил призовка по делото КТБ. Това стана ясно от публикация във въпросния блог.

В нея Иванов е написал: "Който много знае да говори/пише, получава честитка от прокуратурата. Явно това е системата на правораздаване, защото в пощенската си кутия открих един лист хартия, който ми обяснява, че съм интересен за Окръжна прокуратура.

Официално спряха делото за несъстоятелност на КТБ

Днес официално бе спряно делото за несъстоятелност на КТБ. Четвърти състава на Софийски градски съд (СГС) взе решение за това, предаде ...

След кратък телефонен разговор разбирам, че съм призован за вчера. Ключовата комбинация е "досъдебно производство 92/2014 г.". За по-простичко да го наречем "делото КТБ". Следва бърза промяна на датата и събота 13 декември, 9.30 ч. ми предстои посещение в южна дестинация - бул. "Монтевидео".

Журналистът, който е бил част от вестник "Пари" и "Капитал Daily", разказва, че разговорът с полицията е завършил с: "Разговорът завършва с "надявам се, че ще отидете и няма да се укриете". :)", В допълнение той признава, че тук вече му е станало смешно и праща поздрави на "родната милиция, прокуратура и следствие". 

По времето на аферата КТБ Мирослав Иванов пишеше по различни теми, свързани с банката, "Булгартабак", евентуалното изпращане на Иван Искров в Черноморската банка, ситуацията около ПИБ и др. Част от заглавията са: "КОЙ ще плаща рекламата за „социални дейности“ на ПИБ?", "Пеевски изчисти заема за LAFKA в КТБ с цесия от ПИБ", "ПИБ е покрила кредитите на фирмите на ДПС в КТБ", "Мисия „Виктория“: Новата банка на Пеевски", "Защо Владислав Горанов е златната ябълка за ламята Пеевски" и др.

 

Съдията по делото за несъстоятелността на КТБ си направи отвод

Съдия Калина Илиева, която в понеделник беше избрана чрез системата за случайно разпределение на дела за съдия докладчик по дело за обя...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com