Прокуратурата подхваща и началника на кабинета на Орешарски

21453
Прокуратурата подхваща и началника на кабинета на Орешарски
Снимка: БГНЕС

Мария Дивизиева, началник на кабинета на премиера Пламен Орешарски също се оказа забъркана в скандала с Военно-апелативния съд.

Според информация на в. "Сега" прокуратурата ще повдигне обвинение на Дивизиева заради европейски проект, който е изпълнен от Военно-апелативния съд. Проектът е за изготвяне на софтуер за военните съдилища в София и Плевен и е на стойност над 700 хил. лв. По същото разследване днес бяха повдигнати обвинения на председателя на военно-апелативния съд полк. Петър Петков и председателя на апелативния съд в София ген. Веселин Пенгезов - за длъжностно присвояване.

Длъжностно присвояване е обвинението срещу Веселин Пенгезов

Военната прокуратура повдигна обвинение на председателя на Софийския апелативен съд Веселин Пенгезов. Информацията беше потвръдена от с...

Съгласно тезата на държавното обвинение Дивизиева, която по това време е била заместник-министър на държавната администрация и шеф на ОП "Административен капацитет", е съветвала Пенгезов и Петков как да прикрият, че не са обявили обществена поръчка, а вместо това са раздавали пари на физически лица. Според агенция "ПИК" днес е имало опит да бъде дадена призовка на Дивизиева в Министерския съвет, но тя се е скрила.

Днес сутринта Actualno.com съобщи и, че срещу приятеля на Дивизиева - министъра на културата Петър Стоянович, също започва съдебно дело. То е по жалба на родители на деца от Класическата гимназия и касае състоянието на сградата на 13-то ОУ, където сега се намира НГДЕК. Според жалбоподавателите тя застрашава живота на децата им, а искът е подкрепен с документи - технически паспорт от края на 2012 година плюс становище за състоянието на сградата от началото на тази година.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com