Прокуратурата се отказа да иска арест на тримата обвиняеми по случая "Пеевски"

13657
Прокуратурата се отказа да иска арест на тримата обвиняеми по случая "Пеевски"
Снимка: БГНЕС

Прокуратурата няма да протестира освобождаването от ареста на тримата обвинени в опит за убийство на депутата от ДПС Делян Пеевски, съобщи bTV.

Тримата - Георги Христов, Венцислав Върбанов и Красимир Методиев, бяха пуснати в събота вечерта (14 юни), след заседание на Софийския градски съд (СГС) в МВР болница. То се проведе там, тъй като Красимир Методиев изпадна в прединфарктно състояние и беше приет в лечебното заведение.

Пеевски отрича, че командва съдебната ни власт

Разпитът срещу Делян Пеевски е бил както по случая с опита за убийство срещу него, така и заради сигнала на "Протестна мрежа". Това зая...

Резкият завой на държавното обвинение е крайно необясним, тъй като прокуратурата, веднага след решението на СГС, обяви, че ще протестира. СГС пусна тримата, защото не откри нито едно годно доказателство в папките на досъдебното производство. Липсваше дори конкретика кога и къде е трябвало да бъде извършено покушението.

В продължение на дни от държавното обвинение не даваха абсолютно никаква официална информация около разследването, но контролирано бе спускана информация към различни медии, която сочеше, че поръчката за физическото ликвидиране на Пеевски идва от банкера Цветан Василев.

„По повод депозирания от наблюдаващия прокурор частен протест ръководството на прокуратурата възложи на прокурори от Апелативна прокуратура София и Върховна касационна прокуратура да проучат делото. Установи се, че доводите на СГП не могат да бъдат споделени и липсват основания за поддържане на протеста, тъй като въз основа на събраните до момента доказателства не може да бъде направено обосновано предположение, че тримата обвиняеми са извършили престъплението, в което са обвинени”, пишат от Софийската апелативна прокуратура.

От САП добавят, че "без значение на начина, по който би могъл да бъде интерпретиран конкретен казус в публичното пространство, подкрепяме безусловно и категорично действията на прокурорите, които вземат решенията си по вътрешно убеждение, основано на обективно, всестранно и пълно изследване на всички обстоятелства по делото".

Задържаните за опита за убийство на Пеевски бяха освободени

Тримата задържани по подозрение за организация на опит на убийство депутата от ДПС Делян Пеевски бяха освободени без никаква мярка след...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com