Пускат под домашен арест акушерката, пребила бебе

5108
Пускат под домашен арест акушерката, пребила бебе
Снимка: бгнес

Акушерката Емилия Ковачева, която преби 4-дневната Никол в болница "Софиямед", ще бъде пусната под домашен арест. Това гласи решението на Софийския апелативен съд.

По време на заседанието експертите от МВР-болница, които трябваше за седмица да установят дали здравословното състояние на 40-годишната Ковачева налага освобождаването й от ареста, обявиха, че тя е в депресия и има камък в жлъчката, но може да се лекува в следствения арест, предаде Нова телевизия.

Съдебно-медицинскa експертиза ще решава за психиатричното състояние на акушерката Емилия

Съдебно-медицинска експертиза ще установява какво е психиатричното състояние на акушерката Емилия Ковачева, която е обвинена в опит за ...

Акушерката обжалва мярката си за неотклонение пред Софийския апелативен съд, който миналата седмица реши първо тя да бъде изследвана, а след това да се произнесе.

Пред магистратите експертите съобщиха, че Емилия Ковачева има камък в жлъчката, но може да се лекува в условията на следствения арест. Освен това акушерката е в депресия и за лечението й е предписан "Лексотан", но тя е в добро психично здраве.

От заключенията им става ясно, че обвиняемата е свалила 20 килограма, откакто е арестувана и това е вследствие на преживения стрес. Експертите обаче са категорични - здравословното й състояние не налага извеждане от следствения арест.

Побоят над Никол е станал по време на нощното дежурство на Ковачева на 18 април в столична болница.

Директорът на „Софиямед”: Никъде по света не гледат записите от вътрешните камери в болниците

Физически не е възможно да се преглеждат записите то всички камери в болницата, трябва 8 души да ги гледат 24 часа. Никоя болница в Бъл...

В началото на месеца стана ясно, че акушерката е посягала и на други деца. От прегледаните записи ставало ясно, че няколко дни преди да посегне на Никол, Ковачева е била и други деца в отделението, като е притискала главичките им и ги е удряла по лицето и тялото.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com