Работниците в "Миджур" са категорични - по 250 лева заплата, искаха да работим повече

26647
Работниците в "Миджур" са категорични - по 250 лева заплата, искаха да работим повече
Снимка: БГНЕС

Абсурд е взривът в „Миджур” да е саботаж. Камикадзета сред нас едва ли има, всеки там е отишъл да си храни семейството. Това казаха двама работници от завода Ивайло и Желязко.

Те добавиха, че охраната на цеха е проверявала щателно всеки и си е вършила работата съвестно, така че много трудно може да бъде внесено нещо.

Работници от завод "Миджур" отхвърлят версията за саботаж

Моето лично убеждение е, че това е саботаж. Това заяви тази сутрин в ефира на Нова телевизия собственикът на взривения завод „Мид...

Двамата са били предишната смяна в завода, преди взрива и твърдят, че не са могли да работят както трябва, защото е имало 27 палета с мини. Работниците подали сигнал до началника на смяната.

Ивайло каза и, че колкото повече мини обезвредят, толкова повече пари вземат. Над 1000 мини заплатата се качва със стотинки за всяка мина, добави той. Но ние знаехме, че е опасно,  никой не е бързал да прави невероятни количества, добави Желязко. Той поясни, че Емил Митков – загиналият син на собственика на завода, е карал работниците да работят повече, защото иначе щели да взимат по 250 лева. Вчера собственикът на „Миджур” проф. Валери Митков каза, че заплатите в предприятието били 600-700 лева, но не уточни брутно или нетно. Напоследък Емил идваше много често, защото работим много малко – по 500-700 мини на ден, казаха и двамата. Трябва да работим с дървени инструменти, но сме работили и с лични инструменти – с железни секачи, потвърди Желязко.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com