Разследват строителни фирми за данъчни измами

4635
Разследват строителни фирми за данъчни измами
Снимка: БГНЕС

Спецпрокуратурата, ГДБОП и НАП са извършили операция срещу престъпна група за данъчни измами, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.

Строителните фирми "Агромах" и "Пътища-Пловдив" са разследвани за данъчни измами. Двете дружества чрез свои дъщерни фирми-подизпълнители са ползвали данъчно предимство и за година и половина не са внесли 14 милиона лева ДДС, предаде БНР.

ГДБОП задържа управител на нощни барове, предлагал момичета за сексуални услуги

Служители на ГДБОП, съвместно със СДВР предприеха акция за неутрализиране на трафик на хора с цел сексуална експлоатация. Полицейските ...

При акция на прокуратурата, ГДБОП и НАП са претърсени адреси в София, Пловдив, Благоевград и Лом. При претърсванията в Лом са открити златни накити на стойност около 500 000 лв. В базата на "Агромах" в района на Благоевград, служителка от дружеството се е опитала да изнесе в сак около 1 милион евро, посочват от прокуратурата.

Парите, иззети от касата на фирмата, били оборотни, твърди управителят й, а обискът - мокра поръчка без никакви доказателства.

„Този, който покаже този документ, аз лично ще му дам премия 100 000 лева, този, който ми покаже документ, че ние дължим на държавата 14 милиона. Аз лично още в понеделник ще изпратя моите 3000 души в ГДБОП да им дадат заплати, това ще направя, не можеш да маскариш хора и фирма, без да имаш доказателства, без да имаш документи”, категоричен беше Методи Бачев, управител на „Агромах" ЕООД, предаде bTV.

Бачев показва документи за платени данъци и твърди, че няма и лев задължения към държавата. А фирмите, през които минавали документите, били законно регистрирани и законно действащи и не служели за укриване на данъци и печалби.

Служители на ГДБОП разкриха работилница за скимиращи устройства

Служители на ГДБОП разкриха работилница за скимиращи устройства, съобщиха от пресцентъра на МВР. В хода на акцията са иззети голям бро...

Двете компании са сред фирмите, участващи в големи обществени поръчки, сред които за строителство на участъци от магистралите "Марица" и "Струма". 

Според фирмените регистри собственик на "Агромах" е Христо Савев. Той е управляващ и на другото разследвано дружество - "Пътища Пловдив". "Агромах" е в консорциума за строеж на една от последните части от магистрала "Струма" - участъка между Благоевград и Крупник с дължина от около 13 км. Стойността на договора за строителство е 186 млн. лв., които идват от програма "Транспорт" 2014-2020 г. Договорът за този лот беше подписан на 30 декември. В консорциума за "Струма" участва и "Пътища Пловдив".

Известно е, че "Агромах" довърши забавената с години отсечка от магистрала "Струма" от Сандански до Кулата, която се строеше от гръцката "Актор". Фирмата довърши и отсечката от магистрала "Марица" от Оризово до Димитровград, неотдавна пропадна част от тържествено открития в края на миналата година участък.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com