Салахедин бин Аладин се призна за виновен за нападението над продавачка на „Пиротска”

17356
Салахедин бин Аладин се призна за виновен за нападението над продавачка на „Пиротска”
Снимка: БГНЕС

Салахедин бин Аладин, който през есента наръга с нож 20-годишната Виктория Христова, се призна за виновен. Днес в Софийски градски съд започна процесът срещу алжирския гражданин, съобщава БТА.

Мъжът нападна студентката, докато тя бе на работното си място – денонощен магазин на столичната улица „Пиротска”. Виктория преяви иск срещу бин Аладин на стойност 70 000 лв.

Обвинителен акт срещу Аладин за опит за умишлено убийство

Софийска градска прокуратура е внесла обвинителен акт срещу Салахедин Бин Аладин за опит за умишлено убийство на Тихомир Цветанов Влади...

Салахедин бин Аладин беше задържан през ноември миналата година от гръцките власти, след като успя да избяга от България. По делото е подсъдим и българинът Александър Симеонов, който според разследващите е помогнал на Аладин да се укрие.

Нападението бе извършено миналата есен с цел грабеж. По-късно стана ясно, че през май миналата година алжирецът е извършил още един грабеж с опит за убийство на 35-годишния Тихомир Владимиров, зад столичните Централни хали, на метри от мястото, където пострада Виктория.

Бин Аладин е нанесъл няколко удара с нож по тялото на Владимиров, като му е причинил четири рани, проникващи в коремната кухина, две рани в областта на гръдната кухина и рана на шията. Нараняванията на Владимиров са довели до опасност за живота му. Само благодарение на намесата на спешна медицинска помощ е предотвратена опасността от смърт на пострадалия, съобщиха тогава от прокуратурата.

От СГП съобщиха за още два криминални случая, свързани с Бин Аладин. В началото на ноември, пак на ул. "Пиротска", той отнел вещи на стойност 566 лева от Радосвета Драгева чрез употреба на сила. На следващия ден, на ул. "Трапезица", пък опитал да отнеме мобилни телефони на обща стойност 480 лева от Боян Томов, Десислава Савова, Орлин Щерев. Използвал е заплаха чрез насочване на нож срещу пострадалите и употреба на сила.

 

 

Йовчев призна, че полицията не знае кой всъщност е нападателят на Виктория Христова

Все още не е ясно каква е истинската самоличност на нападателя на 20-годишната студентка Виктория Христова. Това призна вътрешният мини...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com