СГС отказа да вика Ахмед Доган за свидетел по делото срещу Енимехмедов

11299
СГС отказа да вика Ахмед Доган за свидетел по делото срещу Енимехмедов
Снимка: БГНЕС

Ахмед Доган няма да бъде призован като свидетел по делото срещу Октай Енимехмедов. Това реши Софийски градски съд (СГС) по време на заседание днес, предаде „24 часа”.

Основният мотив, който посочват от СГС за решението си, е че показанията на Доган няма да се извлекат допълнителни факти по делото. Разпитани са вече достатъчно свидетели, които, подобно на Доган, са наблюдавали „деянието на Енимехмедов от близко разстояние”, казват магистратите.

Енимехмедов поиска Доган да се яви като свидетел по делото

До мен достигна новина, че господин Доган е излязъл от хралупата си, затова считам че трябва да бъде призован като свидетел по делото. ...

По-рано днес Енимехмедов поиска Доган да се яви като свидетел. „Ахмед Доган е главен свидетел и мисля, че неговото явяване е важно. Медиите и определени лица, които се виждат с него, показват, че неговото състояние е добро в момента”, каза още Октай Енимехмедов.

Според психолозите Росен Йорданов, заместник-директор на Института по психология на МВР и Неделчо Стойчев, бивш директор на Института, Енимехмедов е искал да сплаши Доган, а не да го убие. Двамата дадоха показания пред съда като експерти. И двамата заявиха, че газовите патрони в пистолета са доказателство, че Енимехмедов не е искал да убие Доган. От начина на живот на подсъдимия също можело да се заключи, че той е достатъчно интелигентен и е имал точен план какво да прави.

Октай Енимехмедов е подсъдим за това, че по време на националната конференция на ДПС на 19-ти януари е направил опит умишлено да умъртви тогавашния председател на ДПС Ахмед Доган.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com