Шефът на "Национална полиция" също си замина

30224
Шефът на "Национална полиция" също си замина
Снимка: БГНЕС

Поредна знакова смяна в държавната администрация - директорът на "Национална полиция" Ангел Антонов е освободен от поста си, пише "24 часа".

Антонов е потвърдил, че ще бъде сменен, но не е уточнил какви са причините. Той няма да бъде пенсиониран - остава в системата на МВР. Заместникът му ще стане известен в понеделник, 25 ноември.

100 университетски преподаватели поискаха от Плевнелиев да защити правовата държава

След като темата за превишаване на правата на полицията при протестите на студентите срещу правителството се превърна в основен обществ...

Антонов бе назначен за директор на Главна дирекция “Национална полиция” от бившия вътрешен министър Цветан Цветанов през юни 2012 г. Преди това той оглавяваше "Криминална полиция". Антонов постъпва на работа в МВР през 1992 г. като оперативен работник в „Икономическа полиция“ на Първо РУП-СДВР. През 1997 г. преминава в НСБОП, като последователно е главен инспектор, експерт и началник на сектор “Финансово-кредитна система и изпиране на пари”. През 2005 г. за кратко напуска системата на МВР и почва работа в банковата сфера. Антонов поема поста на шеф на охраната на ДЗИ Банк, чийто собственик беше Емил Кюлев. Знаковият банкер беше застрелян на 26 октомври същата година на бул. "България". През 2007 година ДЗИ Банк се влива в Пощенска банка.

През юни 2009 г. след конкурс Антонов е назначен за заместник-директор на ГДКП, а от декември 2009 г. е директор на главната дирекция. След това става и шеф на "Национална полиция".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com