Скандалният Данов за точенето на помощи за безработни: Какво толкова

17825
Скандалният Данов за точенето на помощи за безработни: Какво толкова
Снимка: БГНЕС

Не мисля, че с 18 хил. евро съм допринесъл и докарал кризата в Европа. Това заяви бившият министър на инвестиционното проектиране Иван Данов в скандално интервю.

Данов попадна във фокуса на френските медии заради източване на френската социална система. Пред френската телевизия M6 Данов не оспорва, че е създал архитектурно бюро и е работил в УАСГ, докато е вземал помощи за безработни във Франция. На всичкото отгоре бившият министър твърди, че не бил пипнал парите в сметката, „а те изчезвали малко по малко”. На въпрос защо тогава се е подписвал всеки месец във Франция като безработен, Данов не отговаря и приключва интервюто.

Министър Данов: Не съм подписвал договори със себе си

Министерството на инвестиционното проектиране (МИП) подготвя нова жилищна стратегия на България. Основните акценти в нея са мерките за...

Според Атанас Чобанов от „Биволъ” Иван Данов е работил за някого във Франция, за да не бъде преследван от френското правосъдие – може би за техните служби. Висш полицейски служител дойде лично в България, за да оневини Данов – не забравяйте, каза Чобанов пред Нова телевизия.

Във Франция случаят на Данов се разглежда по-скоро като куриоз, направи оценка на ситуацията разследващият журналист. Той посочи, че става въпрос за 14 700 евро, а не за 18 хил. евро, както посочват френските колеги – не знам защо, добави Чобанов. Производство срещу Данов не се образува – случаят е политически, е отговорът на френските трудови власти. А давността лека-полека изтича ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com