След като беше блъснат от кола, Лозан Панов се отказа да оглавява ВКС

20946
След като беше блъснат от кола, Лозан Панов се отказа да оглавява ВКС
Снимка: БГНЕС

Един от двамата кандидати за председател на Върховния касационен съд (ВКС) Лозан Панов официално внесе молба, с която се отказва от надпреварата. Информацията беше съобщена от Милка Итова, член на ВСС, преди днешното заседание на съвета, предаде БГНЕС.

Днес изтича крайният срок за внасяне на концепции от претендентите за поста. Преди инцидента, който се случи на съдия Панов, той не беше подал писмена концепция. В такава ситуация ВСС или трябва да вземе решение за удължаване на срока, или да декласира кандидата, смятат юристи.

МВР: Няма данни, сочещи, че инцидентът с Лозан Панов, не е случаен

До момента няма данни, че не става дума за случайна катастрофа във връзка с кандидата за председател на Върховния касационен съд (ВКС) ...

Вчера сутринта (9 декември) Панов беше блъснат на пешеходна пътека, докато се е връщал от редовния си сутрешен крос от Южния парк. Той е приет в "Пирогов" с травми и с комоцио. Очевидец на произшествието - чужд гражданин, е закарал Панов в болницата. Неизвестен все още е шофьорът, блъснал кандидата за председател на ВКС. Той е избягал от мястото на инцидента.

Изборът на председател на ВКС трябва да се проведе на 29 януари догодина. Кандидатите досега бяха двама -  заместник-председателят на ВКС и шеф на наказателното отделение на съда Павлина Панова и Лозан Панов. Считаше се, че Панов влиза в борбата с подкрепата на мнозинството във ВСС, а подкрепата за Панова на този етап изглежда несигурна. Печели този, който събере 17 гласа.

Днес главният секретар на МВР Светлозар Лазаров заяви, че няма данни инцидентът с Панов да е умишлено предизвикан. "Уверявам ви, че министерството работи с целия ресурс по случая и надявам се да имаме и обективен резултат, но наистина обективен резултат, а не версии, които не стигат до нас, а обикалят медиите", заяви Лазаров.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com