Съдия, водещ делото за несъстоятелността на ЦСКА, е намерен мъртъв

9009
Съдия, водещ делото за несъстоятелността на ЦСКА, е намерен мъртъв
Снимка: БГНЕС

Прокуратурата започна разследване за смъртта на съдия от Софийския районен съд (СРС), командирован в търговското отделение на Софийския градски съд (СГС) и занимаващ се с фирмени дела там.

В края на миналата година съдия Цветан Ценов е бил назначен по делото за несъстоятелност на ПФК ЦСКА АД. Това се случило в последния работен ден преди Коледа. Той е сменил предишния председател на съдийския състав Хайгухи Бодикян. Делото е особено тежко, защото върви спор относно размера на задълженията на ЦСКА. Синдикът на клуба Дора Милева отхвърли претенции за задължения на стойност 27 млн. лева. Има и експертиза, която сочи, че от 1 юли ЦСКА не е в състояние да обслужва дълговете си, които в момента възлизали на 30 милиона лева. Това е с 4 милиона увеличение спрямо посочената в жалбата на самото дружество за обявяване в несъстоятелност.

Крънчева си направи отвод по делото срещу Владимира Янева

Съдия Петя Крънчева, която бе избрана от системата при публичното разпределение на делото срещу Владимира Янева си направи отвод. Но...

Около 3:50 часа днес (18 февруари) екипи на Бърза помощ и столичната полиция са се отзовали на сигнал за намерено тяло на мъж в непосредствена близост до бл. № 515 в кв. „Връбница”.

Констатирана е смъртта на починалия и неговата самоличност – Цветан Ценов, на 39 години. За Actualno.com говорителят на СГС Милена Орозова потвърди самоличността на г-н Ценов. Съдия Ценов е камандирован в СГС от 23.12.2015 г. от СРС. По негово настояване от 22.02.2016 г. той трябваше да се върне на работа в СРС, съобщиха от градския съд.

Първоначалните данни и оперативни версии, въз основа на които е започнало разследването, сочат, че починалият е скочил от междуетажна площадка на посочената жилищна кооперация и смъртта е настъпила от травматичните увреждания вследствие на падането. Окончателното потвърждаване на въпросната версия обаче налага провеждането на аутопсия, оглед на жилището му (намиращо се в същия блок) и съдебно-медицинска експертиза.

Поради наличните първоначални данни, досъдебното производство е започнало за престъпление по чл. 127, ал.1 НК – подпомагане или склоняване към самоубийство.

Отвод на съдия-докладчика по делото за радикален ислям в Пазарджик

Съдия Ивета Парпулова, която беше разпределена за докладчик по новото наказателно дело за радикален ислям в Пазарджик, подаде отвод, ин...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com