Съдът поиска нови експертизи по делото "Яна Кръстева"

11819
Съдът поиска нови експертизи по делото "Яна Кръстева"
Снимка: БГНЕС

Софийски градски съд отказа да измени мярката на Николай Русинов – Чеци и така той остава в ареста. Русинов е подсъдим по делото за убийството на Яна Кръстева в Борисовата градина. По-рано днес той поиска да излезе от ареста.

Съдът определи, че макар изтеклият срок на задържането му и занижения интензитет, все още има опасност от укриване, която е достатъчна за продължаване на мярката му "задържане под стража". Според СГС изтеклият период на задържането е разумен, предвид многото следствени действия по разследването, които са извършени.

На финала на процеса, когато се очакваше да има пледоарии на страните, съдът поиска нови експертизи, за да провери част от доказателствата, събрани до момента и определи нова дата за заседание - 9 юли.

Защитата на Чеци обаче в този момент поиска мярката му да бъде изменена от "задържане под стража" в по-лека. Те се позоваха на дългия период, през който Чеци стои в ареста и на това, че до момента е имал изрядно процесуално поведение, постоянен адрес. Освен това, според адвоката му, са събрани всички гласни доказателства. Самият Чеци днес около час дава обяснения при закрити врати. Той също поиска по-лека мярка - "каквато и да е друга". Това обаче няма да се случи.

Яна Кръстева бе открита пребита до смърт в Борисовата градина в София на 10 юли 2011 година. Тя е била бита и удушена часове след рок концерт на стадион "Българска армия" предната нощ. Според обясненията на Николай Русинов-Чеци той правил секс с Яна в храстите, а на развиделяване си тръгнал и я оставил жива.

Процесът за жестокото убийство на 28-годишната Яна Кръстева срещу Чеци започна на 31 януари 2013 г. Подсъдимият - 35-годишният Чеци - беше задържан в края на април 2012 година и оттогава е в ареста с най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража". Според прокуратурата той умишлено е умъртвил Яна в съучастие с неизвестни лица.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com