Съмнение за бомба в бус, паркиран пред Терминал 1 на Летище София

18815
Съмнение за бомба в бус, паркиран пред Терминал 1 на Летище София

Намерено е взривно устройство в бял микробус, паркиран пред Терминал 1 на Летище София, съобщи Даниела Велева от пресцентъра на аеропорта. По-рано терминалът бе отцепен.

В района на летището има много полиция и екипи на отряда за борба с тероризма, както и специалистите от ДОТИ. В МВР сигналът за бомба бе получен в 12.50 часа. Куче, обучено да реагира на взривни вещества, надуши бомбата.

Сапьори, оборудвани със специален робот и специализирано облекло, разбиха задните врати на белия микробус и извадиха от там подозрителния багаж. След това облечен в специален костюм сапьор от ДОТИ се зае да обезврежда бомбата.

Микробусът е с белгийска регистрация. От Летище София казаха, че няма отменени полети към момента.

„Действително има бус, в който е открито взривно устройство на Терминал 1 на Летище „София”. До момента това е информацията. Службите още не са приключили всички свои действия. Полетите си вървят нормално. Извършват се опредени действия, които няма как да прескочим. От 13.00 до 15.00 часа няма полети, така че никой няма да изпусне полет”, заяви PR-ът на летището Даниела Велева пред "Фокус".

Отцепиха Терминал 1 заради изоставен багаж

Изоставен багаж стана причина за отцепването на района около Терминал 1 на Летище София. Багажът е изоставен в бус пред входа на терми...

В последствие обаче управата на летището и органите на реда започнаха да отричат, че информацията за бомба е официална.

"Нашия служител не е потвърдил, че има взривно устройство. Това, което е казала колежката, не е интерпретирано правилно. Официално казвам, че няма открито взривно устройство. Проверката тече, тя не е завършила", заяви изпълнителният директор на Летище София Христо Щерионов.

"По процедура се проверяват всички средства на територията на паркинга. При проверка са открити съмнения за взрив на този бус с белгийска регистрация. Предполагам, че бусът е бил над 12 часа на паркинга", допълни той.

"Всички полети на Терминал 1 ще бъдат изпълнени от Терминал 2 - и пристигащи, и заминаващи. Днес всички полети ще бъдат обслужени на Терминал 2", заяви още Щерионов.

Терминал 2 работи нормално.

РДВ: Ние не решаваме за извънредните полети, самолетът решава

Във връзка с информацията за кацането на два самолета на летище Пловдив, поради лошите метеорологични условия на летище София, държавно...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com