Тримата, задържани за побоя над Метин, остават в ареста

29133
Тримата, задържани за побоя над Метин, остават в ареста
Снимка: БГНЕС

Тримата задържани за побоя над Георги Димитров - Метин остават в ареста, реши Софийският апелативен съд, предаде БГНЕС.

Джоно Младенов, Иво Тилков и Момчил Милчов са обвинени за това че на 9 ноември, на ъгъла на улиците "Пиротска" и "Цар Самуил" в София в съучастие са се опитали умишлено да убият Георги Димитров (Метин) и то по хулигански подбуди.

Защитниците и на тримата поискаха днес по-леки мерки за младежите. Според адвокатите няма опасност нито един от тримата да се укрие или да извърши друго престъпление. Защитниците поставиха и под въпрос наличието на обосновано предположение, че тримата обвиняеми са извършили именно опит за убийство. Съдът обаче реши, че събраните до момента доказателства по делото са достатъчни, за да се предположи, че именно тримата са нанесли побоя над Метин и реши да ги остави в ареста. Решението на САС е окончателно и не подлежи на обжалване.

Георги Димитров - Метин бе пребит в централната част на София на 9 ноември, след 20:00 часа. В хода на действията, в близост до мястото на престъплението, униформените задържаха двама от заподозрените – на Иво Тилков на 28 години и Момчил Милчов на 29 години. Извършен беше оглед на място, образувано бе досъдебно производство. На 11 ноември бяха задържани още двама души, участвали в нападението, един от които бе и Джоно Младенов. Нападението над Метин бе поредното нападение с ксенофобски мотиви в София в последните седмици в рамките на вълната от насилие срещу емигранти и бежанци.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com