Твърдения: В Гърция няма настроения срещу българите заради убийството на Ани

7847
Твърдения: В Гърция няма настроения срещу българите заради убийството на Ани
Снимка: Getty Images/Guliver

Има ли опасност за бащата на 4-годишната Ани, който я е убил по особено жесток начин според информацията досега, да бъде убит и има ли антибългарски настроения в Гърция?

Според Плутархос Маридакис, гръцки икономист, няма антибългарски настроения в Гърция заради убийството. Имало е няколко такива случая, при които при жестоки убийство е имало опити за линчуване. Те бяха направени заради деянието, а не защото някой е от някоя националност, заяви Маридакис пред Нова телевизия. Той добави, че не е видял в гръцките медии и в интернет форумите настроения срещу българите.

Мотивът за убийството на българчето в Гърция вероятно е ревност

Мотивът за убийството на 4-годишното българче в Гърция вероятно е ревност. Според полицията 27-годишният баща на убитата Ани Борисова ...

Засега със сигурност е ясно, че майката на момиченцето – Димитрина Борисова, остава в ареста, заради обвинение в лъжесвидетелстване. Бащата – Станислав Бакърджиев, се намира в затвора на остров Корфу и е строго охраняван, за да не бъде нападнат и убит от затворници. Той отрича да е извършил убийството на Ани и казва, че го е сторил негов приятел.

По думите на адвокат Марин Марковски 27-годишният Станислав е живял дълго време по хотелите с травестит. Няма какво да го крием, жена му е проститутка, от ромски произход, добави Марковски.

Не са много убийците, които са се разкаяли. Обикновено който носи вампирското начало в себе си, го носи до край, заяви адвокатът. Има я така наречена морална лудост, тя е известна от Древността – гледа се само личното „аз”, добави Марковски.

Гръцкият народ е нация, която не обича да бъде мачкана. Затова и реакцията там е за пример – няма антибългарски настроения, посочи Марковски.

Чудовищни разкрития за убийството на 4-годишно българче

Гръцката полиция разплете зловещия случай с 4-годишното българско момичето, което е било убито от баща си. Изясняването на съдбата на ...

Припомняме, че преди три дни гръцкият правосъден министър Янис Панусис буквално заяви, че „при тези случаи виновните извършват самоубийство в затвора”. В началото на седмицата той каза и, че някои гръцки затвори са подвластни на престъпни банди, а не на надзирателите.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com