Убиецът от Соло е обявен за общонационално издирване

15906
Убиецът от Соло е обявен за общонационално издирване
Снимка: БГНЕС

Окръжна прокуратура-Пловдив обяви за общодържавно издирване Илиян Тодоров, известен като "убиецът от Соло". Издирването е от Пловдив, тъй като стана ясно, че преди две години той се е регистрирал на пловдивски адрес, предаде БГНЕС.

Досега Тодоров беше издирван от службите в Перник, а промяната на регистрацията той е направил след първата оправдателна присъда и без да уведоми за нея. Издирването е обявено вчера в 16:30, но до този момент Илиян Тодоров не е открит.

Тодоров трябваше да влезе в затвора за изтърпяване на доживотна присъда. Вместо това той пусна в социалните мрежи клип, в който твърди, че е невинен, а физическият убиец е на свобода.

На 4 декември Върховният касационен съд потвърди доживотната присъда на Илиян Тодоров, обвинен за двойното убийство пред дискотека "Соло". Така се сложи край на продължилата близо три години съдебна сага.

Тодоров, който беше на свобода, трябваше да влезе до дни в затвора след решението на ВКС. Той излезе от ареста през декември 2011 г., след като градският съдия Румяна Ченалова го оправда за двете убийства. Тогава родителите на жертвите твърдяха, че бащата на Илиян е въздействал на съда.

През април тази година обаче делото претърпя обрат. Състав на апелативния съд с председател Антоанета Данова прати Тодоров доживот с право на замяна в затвора. Магистратите обаче не промениха мярката му за неотклонение.

Двойното убийство пред заведението, което се намира на метри от Съдебната палата, стана на 18 април 2009 година. Тогава при скандал с нож в гърба бяха наръгани Васил Александров и хокеиста Кирил Въжаров. Приятелят им Кирил Димитров също бе намушкан, но оцеля. Камери заснеха силует на мъж с бяла риза да размахва ръка близо до тях. От враждуващите компании само Тодоров бил с бяла риза.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com