Убиецът от "Соло" се появи с обръщение към Сотир Цацаров в Youtube

38871

След като преди една седмица Върховният касационен съд потвърди на последна инстанция доживотната присъда на Илиян Тодоров, но той се укри от правосъдието, сега осъденият убиец направи видеообръщение към главния прокурор Сотир Цацаров, което пусна в Youtube.

Във видеото Тодоров заявява, че е невинен и че друг е извършил убийството пред дискотека „Соло”, за което той е осъден. Ето какво казва Тодоров:

Убиецът от Соло се укрива?

Убиецът на сина ми се е укрил, за да избегне доживотната си присъда, подозира майката на Кирил Въжаров - една от двете жертви на убий...

„Уважаеми господин прокурор, обръщам се към вас не само защото всички възможности за търсене на истината са изчерпани, а защото е налице една очевидна несправедливост, станала възможна благодарение на изпълнение на политическа поръчка и стремеж да бъде задоволено общественото очакване. За жалост, нито вие, нито обществото ни сте наясно каква е истинската причина за моето мълчание, която сега аз ще споделя пред вас, просто защото вече аз нямам какво да губя. В нощта на убийството аз присъствах на събитието, както е видно и от камерите, които са заснели всичко случило се и много реалистично показват кой какво е свършил"

"Видях извършителя, защото беше на метри от мен и погледите ни се срещнаха. Нямам детайлна информация за него, каквато по-късно се оказа, че той има за мен, защото заплахите започнаха едва няколко часа след това, те продължиха и в следствения арест, а в последствие и в Централния софийски затвор. Трябваше да мълча, защото заплашваха да избият семейството ми, а по-късно и мен. В желанието си да осребрят мъката си и да намерят жертва, тези хора не се спряха пред нищо, те плащаха на медии, за да излиза поръчкова информация, плащаха на лица за физическа саморазправа с мен, плащаха за упражняване на психически тормоз срещу мен и моето семейство", твърди младото момче.

Той завършва обръщението си с думите: "Физическият убиец е на свобода и е сред вас. Обръщам се към вас с молба за адекватна и обективна реакция, единствено продиктувана от вашия морал и вашата оценка, ако това е невъзможно моля да бъде задействана процедура по отнемане на гражданските ми права, защото се срамувам да бъда част от общество, което вкарва в затвора невинни хора".

Освен до Цацаров той е записал видеообръщение и до еврокомисаря по правата на човека. В него той твърди, че му е постановена доживотна присъда, без да има нито едно истинско доказателство. Тодоров иска процесът срещу него да бъде гледан от Европейския съд по правата на човека в Страсбург.

Окончателно - убиецът от "Соло" влиза доживот в затвора

Върховният касационен съд потвърди доживотната присъда на Илиян Тодоров, обвинен за двойното убийство пред дискотека "Соло". Така се ...

Илиян Тодоров получи ефективна доживотна присъда и трябваше да бъде отведен в затвора, но все още е на свобода, тъй като не е беше открит от съдебна охрана на адреса си в Перник.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com