Убитият служител на СОБТ е уцелен в шията, един от ранените може да загуби ръката си

28932
Убитият служител на СОБТ е уцелен в шията, един от ранените може да загуби ръката си
Снимка: БГНЕС

Загиналият в днешната операция в Лясковец служител от Специализирания отряд за борба с тероризма (СОБТ) Емил Шарков е имал голям малшанс - причина за смъртта му е рана в шията.

Известно е, че стрелецът от Лясковец Петко Савов Петков е стрелял с ловна пушка, най-вероятно със сачми. Шарков, който е бил служител с опит, е бил ударен в шията.

Експерт пита за Лясковец: Как може да се атакува с предупредителни викове "Предай се"

Първата грешка според мен е часът на атаката. Това заяви в предаването „Лице в лице” експертът Веселин Василев, който е гла...

"Три са местата, по които може да има поражения, когато се носи бронежилетка - това са ингвиналните гънки и големите кръвоносни съдове - ръка и шия", каза полковник Николай Младенов, участвал в транспортирането на ранените полицаи до София. По думите му останалите ранени полицаи са извадили късмет, че не са получили смъртоносни рани. Той допълни, че при тях огнестрелните наранявания са били предимно в областта на горните крайници, пише Агенция "Фокус".

Тримата пострадали служители на МВР, които бяха транспортирани от Лясковец, са настанени в Клиниката за анестезиология и реанимация на ВМА. Ранените са с огнестрелни наранявания на горни крайници, но със стабилни жизнени показатели. След извършване на първоначалните изследвания, на единия от пострадалите е установено счупване на горна дясна ръка, със засягане на подмишница и масивна мекотъканна травма, криеща риск от усложнения. Вторият пострадал е без счупвания, но с тежка мекотъканна травма в областта на лява ръка и подмишница със значителна липса на тъкани и също с риск от инфекциозни усложнения. Третият пострадал също е с мекотъканна травма и липса на тъкани от дясната ръка. На тримата е извършена спешна реконструктивна хирургична намеса, след което са приведени за лечение в реанимацията на ВМА. В момента им се провежда антибиотично лечение с цел ограничаване на риска от усложнения, вследствие на огнестрелните наранявания.

При един от служителите на МВР, има много сериозно нараняване на китката, заяви доцент Неделчо Цачев от катедра „Ортопедия и травматология”. По думите му, съществува риск за ръката му, въпреки, че за момента тя е без съдови наранявания и има сетивност. Предстоят много продължителни и тежки операции за възстановяването ѝ и има опасност от трайни увреждания, каза доцент Цачев.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com