Втори свидетел по делото "Октопод" пострада днес, посякоха го с брадва

7723
Втори свидетел по делото "Октопод" пострада днес, посякоха го с брадва
Снимка: БГНЕС

В рамките на половин ден втори ключов свидетел по делото "Октопод" срещу Алексей Петров стана жертва на инцидент. Неизвестни са посекли с брадва Пламен Устинов в селото му - Глогово, Тетевенско, съобщава bTV.

Първоначалната информация беше, че е бил убит. Около 16:00 часа стана ясно, че е откаран в плевенска болница и е оцелял при нападението.

Припомняме, по-рано късно снощи друг основен свидетел по делото „Октопод” - Георги Цветанов, загина при автомобилна катастрофа.

Точно преди поредното заседание свидетел по аферата "Октопод" загина

Банкерът Георги Цветанов, който нашумя покрай разкритията си за "Октопода"-а на Алексей Петров, е загиналият край Стара Загора плевенча...

Според БНР става въпрос за междусъседски спор, който е бил подновен днес. По непотвърдена информация Пламен Устинов е счупил стъкло на автомобила на своя съселянин, след което той е взел брадвата, с която е нанесъл удари в областта на главата на Устинов. След този скандал в инцидента се включили и двамата им синове.

Показанията на бившия служител на НСО Пламен Устинов станаха причина за втория арест на Алексей Петров през 2012 г. Той и Донка Митева се отказаха от първоначалните си показания и обясниха, че подсъдимият ги е принудил да лъжествидетелстват.

Срещу Устинов се появиха контрапоказания - че е тормозел хора в района на Тетевен и че е поискал пари от Алексей Петров, за да не свидетелства срещу него. Все пак бившата барета влезе в ареста с мотива, че може да възпрепятства делото, ако остане на свобода.

Пламен Устинов заяви под клетва в съдебната зала, че Алексей Петров поръчал убийството на един от най-богатите българи - Васил Божков.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com