Задържан е Емил Милев-Крокодила

28044
Задържан е Емил Милев-Крокодила
Снимка: БГНЕС

При специализирана полицейска акция е бил задържан Емил Милев, известен като Крокодила, съобщи главният секретар на МВР Светлозар Лазаров, цитиран от „Фокус”.

В операцията по залавянето му са участвали служители от Главна дирекция „Национална полиция”, ОДМВР-София и Специализирания отряд за борба с тероризма.

Тримата, задържани за побоя над Метин, остават в ареста

Тримата задържани за побоя над Георги Димитров - Метин остават в ареста, реши Софийският апелативен съд, предаде БГНЕС. Джоно Младено...

Милев се издирва от декември 2009 година. Повече подробности за операцията не се съобщават.

По данни на председателя на специализираната прокуратура Даниела Попова, цитирана от „Преса”, Крокодила е бил търсен за въоръжен грабеж на 215 000 лв. от банков клон в Студентски град преди 4 години.

Обирът бил извършен в съучастие с шампиона по кикбокс Мартин Антов, лидер на разкритата преди две седмици група за мокри поръчки, известна като „Новите килъри”. Антов вече има обвинение за това престъпление, но участието на Милев в грабежа прокуратурата узнала от свидетел по делото.

Според обвинителите допреди четири години шеф на групата бил Валентин Янев-Вальо Бореца. След влизането му в ареста ръководството поел Мартин Антов, който бил и бодигард на Антон Петров-Хамстера.

Полицията в САЩ - как се държи с демонстранти

Сблъсъците между студенти и полиция през миналата седмица в София станаха повод за куп анализи дали силите на реда са си свършили работ...

Заедно с брат си Евгени Милев-Гейзо, Емил Милев е тартор на т.нар банда на Крокодилите, припомня КРОСС. Престъпната група действа на територията на България в перода 1990 – 2003 година, като членовете й се представяли за полицаи и нападали минаващи по черни пътища или магистрали случайни автомобили, след като са ги спрели уж за проверка.

Крокодилите са заподозрени за извършители на над 40 въоръжени грабежа, повечето на софийска територия, но и голяма част от които са из цяла България.

Те са известни с характерния си почерк. Нападат нощем, облечени са като полицаи и имат всички сигнализации, характерни за служителите на реда, както и цял боен арсенал, с който заплашват жертвите си, ако откажат да предадат богатствата си. 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com