Зам.-вътрешният министър отрича да има фалшификации по случая "Лясковец"

15921
Зам.-вътрешният министър отрича да има фалшификации по случая "Лясковец"
Снимка: БГНЕС

Няма нищо вярно в твърденията, че в МВР се фалшифицират документи по случая „Лясковец”. По него има дисциплинарно производство за извършени тежки дисциплинарни нарушения от двама служители на ОД МВР Велико Търново, каза заместник-вътрешният министър Васил Маринов.

Маринов, както и главният секретар на МВР Светлозар Лазаров, за пореден път не уточни имената на полицаите, срещу които се води производство.

От ГЕРБ питат дали операцията в Лясковец не е правена заради телевизия

Второто наблюдение на дома на стрелеца от Лясковец Петко Савов Петков, извършено от цивилни полицаи на 13-ти март, е предупре...

Организацията на работа в МВР не позволява да се извеждат документи със задна дата. В рамките на проверките, разпоредени от министър Йовчев, всички документи се проверяват от съответните компетентни структури. Тези документи вече се намират в проверяващата комисия, назначена със заповедта на министъра, допълни Васил Маринов, цитиран от Агенция "Фокус".

Пред БНТ Светлозар Лазаров, както и вчера, не каза кой е изпуснал от контрол въпросните цивилни служители, които са снимали къщата на Петко Савов Петков. Лазаров се измъкна, като заяви, че се правят проверки и преди те да завършат той не би си позволил да започне да сипе лъжи, хули в един стил, „който ни е добре познат от миналото”. Главният секретар на МВР каза още, че е „изумен как може да се подходи така”, след като още на 7 март СОБТ е разполагал със скици, снимки и планове на кооперацията на Савов. И добави, че никой не е уведомил баретите, че служители на великотърновската полиция са забелязани от Савов да снимат къщата му предния ден.

Същевременно бившият вътрешен министър Цветан Цветанов каза, че ако това се беше случило по негово време, той е щял да подаде оставка и същото е щял да направи и главният секретар на МВР. Това е планирана операция и близо месец МВР и СОБТ са имали възможност да планират, подчерта той.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com