Застреляните строителни предприемачи правили далавери с имоти?

26936
Застреляните строителни предприемачи правили далавери с имоти?
Снимка: БГНЕС

60 души са се жалвали през 2011 г., че са били ужилени от застреляния тази вечер строителен предприемач Митко Дамянов, съобщава БЛИЦ. Те твърдели, че са попаднали в капана на пирамида, която присвоила от тях около 5 млн. лв. от купувачи на жилища на зелено и кредити от банки.

Мъж и жена са открити застреляни в столичен квартал*

Мъж и жена са открити застреляни в софийския квартал "Витоша". Телата им са били на улицата. Районът е отцепен. Това съобщават от пресц...

Според жалбата до тогавашния прокурор Борис Велчев управителите на фирмите "Ю Ем Би Груп"АД и "Крами-КМ" ООД Божидар Ангелов, Стойко Цочев, Митко Дамянов и Юлиян Тачев са изоставили недовършени три кооперации в София. Това станало, след като събрали от 50 до 100% от дължимите суми за жилищата и ипотекирали имотите.

Част от хората, които са платили между 450 и 600 евро на кв. м, трябвало да извадят от джоба си още по 600 евро на кв.м, за да платят за довършването на един от строежите и да върнат банковия кредит, усвоен от фирмите.

Според проверка на БЛИЦ Митко Дамянов извършва строителната дейност през една от фирмите си – „Крами-КМ”. Делата в нея обаче явно не вървят добре, защото през 2010 г. той сключва договор с „Инвестбанк” и залага цялото имущество на фирмата, за да изтегли заем в размер на 1 млн. 480 евро.

Месец след това той получава запорно съобщение от банка ДСК, на която пък дължи 96 253 лева. Освен в двете банки, към момента на убийството Митко Дамянов е имал запори и в ОББ.

Издирват двама от осъдените за убийството на Стоян Балтов

Двама от осъдените за убийството на Стоян Балтов са обявени за общонационално издирване. Това са Вили Георгиев и Светозар Стоилов, кои...

Освен със строителство Митко Дамянов се е занимавал и с търговия с хранителни продукти, внос и износ. Той е правел това чрез друга от фирмите си – „Мега фуудс груп”, където е бил съдружник с йорданеца Тарек Омар Абид Ал Наби Крис.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com