Делото срещу Филип Златанов продължава през ноември

7547
Делото срещу Филип Златанов продължава през ноември
Снимка: БГНЕС

Делото срещу

Софийският апелативен съд отложи делото срещу Филип Златанов. Това се наложи, тъй като експертизата, която да докаже дали почерка в тефтерите е негов, не е завършена. Делото ще продължи на 20 ноември.

Срещу бившия председател на Комисия за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси (КПУКИ) е повдигнато обвинение за престъпление по служба, припомня "Фокус".

Утре в САС тръгва делото за тефтерчето на Филип Златанов

Утре е първото заседание по делото срещу бившия председател на Комисията за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси (К...

Златанов е обвинен, че е нарушил служебните си задължения, от което е било разколебано доверието на обществото в дейността на комисията като независим орган. Според обвинителния акт Златанов е извършил незаконни действията при проверките срещу Росен Плевнелиев, неговата съветничка и бивш зам.-председател на Комисията за финансов надзор Димана Ранкова и бившия главен одитор на Сметната Палата Лилия Бунева.

Става дума за три преписки в КПУКИ. Едната по сигнал срещу Плевнелиев - прекратена, но не е публикувана на интернет страницата на комисията. Втората - срещу Ранкова, решението по което не е качено месеци наред в интернет и тя не успяла да го обжалва. Третата - срещу Бунева, отново за непубликувано решение.

Софийският градски съд осъди Златанов, заради тефтерчето, на 3.5 г. година лишаване от свобода и 5 години без право да заема длъжност.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com