Пълна мистерия около изчезналите тефтерчета на Филип Златанов

17617
Пълна мистерия около изчезналите тефтерчета на Филип Златанов
Снимка: БГНЕС

Снощи стана ясно, че са изчезнали двете тефтерчета на бившия шеф на Комисията за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси Филип Златанов с указание кой да бъде "ударен" и кой "оправен".

Тефтерите били откраднати от личния автомобил на вещото лице Стефан Бенчев, който трябвало да им направи експертиза. В тях фигурираха инициалите - И.Ф., Б.Б. и Ц.Ц., както и името на президента.

МВР не е знаело, че издирват тефтерите от скандалното дело. Това каза пред Дарик радио вече бившият министър на вътрешните работи. Той добави, че разследващите са разбрали, че издирват чантата с важните доказателства едва вчера.

Двата ценни предмета са изчезнали в последния работен ден на на министъра - миналия четвъртък.

Кадиев за кражбата на тефтерчетата на Златанов: И пак, и пак

Историята винаги се повтаря и винаги като фарс. Това е краткият коментар на червения депутат Георги Кадиев във Facebook относно кражбат...

Помолен да коментира случая бившият министър заяви, че едва вчера е разбрал, че става дума за въпросните тефтери: „Откъде сте убедени, че ние сме работили. Аз бях министър до четвъртък. Знам, за случая, но оставете хората да си свършат работата. Не ме занимавайте, аз вече си вадя хляба с други неща. Това, което аз знам, че кражбата е станала в четвъртък и то не е описано изобщо по никакъв начин, че става въпрос за това тефтерче. Обърнете се към прокуратурата да ви отговорят защо това веществено доказателство се намира в колата на вещото лице. Престанете да търсите МВР по този казус. За да го откраднат това тефтерче, не МВР е разрешило то да се намира в чантата във въпросния експерт. МВР разбра снощи, че става въпрос за кражба на тези тефтерчета".

Бакалов прехвърли отговорността за изчезването на на прокуратурата.

Делото срещу Филип Златанов в Софийския апелативен съд трябва да се гледа на 20 ноември. След изчесването на тефтерите, на които трябваше да се извърши графологична експертиза обаче, е твърде вероятно процесът да рухне, тъй като именно върху тях се крепи работата на обвинението до момента.


Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com