Единият от биячите на малкия Христо: Искам да бъда оправдан

9952
Единият от биячите на малкия Христо: Искам да бъда оправдан
Снимка: БГНЕС

Искам да бъда оправдан. Това заяви Патрик Първев, един от двамата младежи, обвинени за побоя над 3-годишния Христо.

Момчето само поиска думата от съда и в кратко изявление разказа къде живее и че не е имал неприятности със закона досега, предаде Нова телевизия.

Малкият Христо бил пребиван и затварян в шкаф

Софийският градски съд остави в ареста двамата 18-годишни младежи Александър Донов и Патрик Първев, които преди няколко дни пребиха жес...

Разследващите преувеличават вината на Патрик Първев, категоричен беше и адвокатът на момчето Георги Георгиев. Той се мотивира, че Патрик не е бил постоянно с детето, отивал е и си е тръгвал от жилището, приспивал е 3-годишния Христо и е чакал приятеля си. Георгиев поиска от съда по-лека мярка за своя клиент.

По-лека мярка поиска и адвокатът на другия задържан Александър Донов.

"Искам да кажа, че много съжалявам за случилото се с детенцето", каза в последната си дума към съда Александър Донов.

Днес Софийският апелативен съд остави в ареста двамата 18-годишни младежи.

Александър Донов и Патрик Първев бяха обвинени в опит за убийство на 3-годишното момче в столичния кв. "Зона Б-19".

За щастие, малкият Христо, който бе настанен в "Пирогов" в изключително тежко състояние и с опасност за живота, излезе от кома на 23 юли. Същия следобед Градският съд остави в ареста Александър и Патрик. По време на заседанието съдът се позова на доказателства, сред които свидетелски показания. Тогава стана ясно, че една от свидетелките чула видеоразговор между двамата, в който Александър казал на Патрик, че затворил 3-годишния Христо в шкаф. Съдебно-медицинска експертиза показа многобройни увреждания по тялото и главата на момчето, които се дължат на удари с твърди, тъпи предмети. Различният цвят на кръвонасяданията дали основания да се заключи, че те са с давност 7 или 10 дни преди Христо да влезе в болница.

Оставиха в ареста Александър и Патрик, пребили 3-годишния Христо

Софийският градски съд остави в ареста двамата 18-годишни младежи Александър Донов и Патрик Първев, които преди няколко дни пребиха ж...

Побоят над детето е нанесен в жилище в София в кв. "Зона Б-19", където Александър и Патрик са гледали детето. Малкият Христо, който близките наричат Еци, бе настанен в болница на 20 юли. Майка му Невена Велинска е музикант и работи на кораби в Скандинавия. Тя плащала на Александър да се грижи за сина й. Патрик обаче се нанесъл в апартамента, след като майката заминала в чужбина на 26 юни. Първоначално бащата на Александър трябвало да се грижи за Христо, а Александър да помага, но впоследствие двете момчета започнали да гледат 3-годишното момче.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com