Далавера за 5 млн. лева вероятно е причина за разстрела на строителен предприемач

25562
Далавера за 5 млн. лева вероятно е причина за разстрела на строителен предприемач
Снимка: БГНЕС

Двойният разстрел на съпрузите Дамянови в София най-вероятно е заради измама за над 5 млн. лева с апартаменти „на зелено”, твърди в свой материал вестник "Монитор". Двамата бяха убити в сряда вечерта в столицата.

Разследващите започнали моментално да нищят версии за покушението, обаче те се оказали прекалено много, за да бъде изведена само една основна. Имената на Митко и Наталия, които имали три дъщери, най-голямата от които 18-годишна, се свързвали с множество измами. Най-крупната от тях била за три огромни кооперации в столицата, които били построени „на зелено”. Според жалби, пуснати в прокуратурата, Митко и съдружниците му завлекли десетки хора, като чрез двете си строителни фирми присвоили около 5 млн. лева от купувачи на жилища и кредити от банки.

Застреляните строителни предприемачи правили далавери с имоти?

Вече официално е потвърдено, че застреляните тази вечер в София мъж и жена са съпрузите Митко и Наталия Дамянови, строителни предприема...

Ужилените обвиняват управителите на свързаните фирми „Ю Ем Би Груп” АД и „Крами-КМ” ООД, че изоставили недовършени три кооперации в София, след като събрали от 50 до 100 процента от дължимите за жилищата. След това дори ипотекирали имотите, за които хората платили между 450 и 600 евро за квадратен метър. Две от сградите се намирали в столичния квартал „Овча купел”, а най-голямата била на бул. „Цар Борис III”, където фирмата на убития имала основно участие.

"Получи се така, че веднъж платихме цялата сума, а след това се оказа, че не притежаваме нищо, тъй като то е било ипотекирано и банката ни го взе", разказа един от потърпевшите. Мъжът пожела анонимност, тъй като според него хората, свързани с разстреляния Митко, били сериозни и опасни. Той и съкооператорите му се обединили и започнали да си търсят парите по всякакви начини. Дори пуснали жалби до тогавашния главен прокурор Борис Велчев. Резултат обаче нямало, тъй като измамниците били изпипали толкова добре схемата, че да не търпят каквито и да е било правни последици. Всички опарени от схемите на убития и неговите сътрудници са завели колективни жалби, част от които са стигнали и до ВКП. Хората очакват те да бъдат отхвърлени, за да могат да съдят държавата в Страсбург.

Частен съдия-изпълнител, който бил ангажиран с прибирането на ипотекираните апартаменти, изкарал хората от кооперацията на бул. "Цар Борис III" буквално по нощници.

30 семейства платили между 50 и 110 хил. лева за апартаменти в блок на ул. „Камелия” в столичния квартал „Овча купел”. Парите били дадени в края на 2006 година, но и до днес сградата седи само на груб строеж.

Мъж и жена са открити застреляни в столичен квартал*

Мъж и жена са открити застреляни в софийския квартал "Витоша". Телата им са били на улицата. Районът е отцепен. Това съобщават от пресц...

Според сключените договори фирмата, в която имал участие и убитият, се задължавала да завърши окончателно сградата през септември 2009 година, като малко преди това купувачите трябвало да довнесат останалите 10 процента от крайната цена. Междувременно десетки други семейства - клиенти на „Ю Ем Би Груп” и „Крами-КМ”, живеят незаконно трета година в блок на бул. "Цар Борис III”. Въпреки че дали 100% от цената на апартаментите, те нямат право да ги ползват. Предприемачите изоставили сградата, след като ипотекирали част от нея.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com