Обвиненият за изнасилване Иван Евстатиев остава в ареста

4195
Обвиненият за изнасилване Иван Евстатиев остава в ареста
Снимка: БГНЕС

Бившият кмет на Стрелча Иван Евстатиев остава в ареста, реши съдът. Защитата обаче най-вероятно ще обжалва.

Това стана ясно преди минути в ефира на bTV. В Панагюрище, където се гледа делото за изнасилване на Евстатиев, почти през целия ден имаше граждани, дошли, за да разберат дали Евстатиев ще стане в ареста, или ще бъде пуснат под парична гаранция, за да се лекува, както поискаха адвокатите му.

Родителите на насиленото в Стрелча момиче: Евстатиев я е заплашил

Нов протест се подготвя в Стрелча – заради опасенията, че утре (12 февруари) бившият им кмет и бивш градоначалник на Пазарджик Ив...

Решението на съда за оставането в ареста Евстатиев бе аплодирано от гражданите.

Съдия Диана Стателова от Районен съд - Панагюрище постанови за втори път най-тежката мярка за неотклонение на Иван Евстатиев, обвинен в изнасилването на 16-годишно момиче в Стрелча.

Четири часа продължи заседанието на съда днес. Медицинската експертиза сочи, че Иван Евстатиев може да остане в ареста, здравословното му състояние го позволява. 

Делото на бившия кмет на Стрелча бе отложено за днес след заседание в болницата в Пазарджик, където подсъдимият бе настанен за лечение, пише БГНЕС.

Петима медици от Пловдив трябваше днес да се произнасат пред съда в Панагюрище. Според защитата на Евстатиев, адвокатката Ташкена Колчева, Евстатиев е получил инсулт, диабет и бъбречна недостатъчност. По данни на болницата, състоянието му е стабилно.

Адвокатът на жертвата на Евстатиев не вярва, че той е толкова зле здравословно

Семейството на насиленото от бившия кмет на Стрелча и Пазарджик Иван Евстатиев е в много лошо психическо име. Жертвата ходи на психолог...

Напрежението пред съда в Панагюрище беше голямо, хората настояваха за най-тежката мярка и не вярват на диагнозите на екскмета. 

Сред протестиращите беше и бащата на пострадалото момиче. 

Припомняме, че след като беше задържан, Евстатиев призна пред разследващите, че е имал сексуален контакт с момичето, но той бил доброволен. По-късно от съда съобщиха, че е доказано, че момичето за около час и половина е изпило поне 300 грама алкохол.

Съдът прие също така, че има опасност обвиняемият да се укрие или да извърши ново престъпление. Оказва се, че Евстатиев е положил усилия да прикрие това престъпление – предупредил е момичето да не го издава, почистил е стаята, откарал е пострадалата с кола недалеч до жилището й. В решението на съда стана дума за довод, приведен от защитата, който обаче беше оставен без внимание.

Става дума за биполярно афективно разстройство на обвиняемия, което обаче е било в много по-ранен етап. Най- вероятно става дума за прострелването, което извърши Евстатиев срещу себе си преди години.

Евстатиев притискал близките на изнасиленото момиче

Обвиненият в изнасилване бивш кмет на Стрелча Иван Евстатиев се е опитал да въздейства на семейството на момичето в деня, в който е бил...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com