Орлин Тодоров се появи за делото срещу Цветанов

15845
Орлин Тодоров се появи за делото срещу Цветанов
Снимка: БГНЕС

Ключовият свидетел по делото срещу бившия вътрешен министър Цветан Цветанов се появи в Съдебната палата доброволно, предаде репортер на БГНЕС.

На въпрос защо органите на властта не са го намерили в дома му той обясни, че сигурно е имал някакъв ангажимент. "На предишното заседание не дойдох защото ми се счупи колата, и на всеки който не вярва, дано му се счупи колата", подчерта Тодоров.

Той поясни, че е дошъл на днешното заседание, за да свидетелства, защото снощи съпругата му е получила призовката и той е разговарял с нея. Тодоров каза, че е дошъл сам в съда. "Както виждате идвам самичък, не ме водят. Разбрал съм от медиите, жена ми снощи са й дали призовка, така че смятам, че не това е темата в държавата", обяви свидетелят.

По-рано днес БНР съобщи, че Тодоров е обявен за общодържавно издирване, защото не е бил открит в дома му.

Цветанов е на съд заради собственоръчно написаните от него шест "не"-та с удивителни върху поискани от прокурора и разрешени от съда СРС-та по отношение на Орлин Тодоров. Със СРС–тата е трябвало да се докажат злоупотреби на Тодоров. Именно по това дело Тодоров трябва да свидетелства.

Тодоров е бивш шеф на РЗБОП – Велико Търново. Той е в основата на още едно дело срещу бившия вътрешен министър - затова, че Цветан Цветанов е разпоредил да му бъдат изплатени заплати и обезщетения за времето, в което антимафиотът е под стража.

 

Главният свидетел по делото срещу Цветанов обявен за национално издирване?

Орлин Тодоров – основния свидетел по делото срещу бившия вътрешен министър Цветан Цветанов – и днес не се яви в съда. По не...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com