От ГЕРБ питат дали операцията в Лясковец не е правена заради телевизия

20363
От ГЕРБ питат дали операцията в Лясковец не е правена заради телевизия
Снимка: БГНЕС

Полицията във Велико Търново ще опере пешкира заради Лясковец

Заради провалената операция в Лясковец в Областната дирекция на МВР във Велико Търново ще има оставки и уволнения. Това заяви изпълнява...

Второто наблюдение на дома на стрелеца от Лясковец Петко Савов Петков, извършено от цивилни полицаи на 13-ти март, е предупредило Петков. Това заяви в ефира на БНТ депутатът от БСП Иван Иванов. Самият главен секретар на мвр Светлозар Лазаров обаче каза, че не си спомнят как се казва вторият цивилен полицай.

Светлозар Лазаров: Операцията в Лясковец е провалена

Операцията в Лясковец е провалена. Това каза главният секретар на Министерството на вътрешните работи Светлозар Лазаров на изслушване в...

Иванов припомни, че един от полицаите е нашумял по времето на Бойко Борисов със самопрострелване и след това е бил спешно откаран в болница с хеликоптер заради намесата на бившия премиер (бел. ред – Павел Ангелов). Червеният депутат призна, че след 17:00 часа на 13 март е станало ясно, че е имало наблюдение от цивилни полицаи, но СОБТ не са били уведомени. Тук се намеси и депутатът от ГЕРБ Красимир Ципов, който каза, че въпросният полицай е присъствал и на планиранията на операцията – защо, след като сега се хвърлят обвинения, попита Ципов.

От 2011 година насам има бездействие по отношение на Петко Савов Петков. Тогава е изтелко членството му в ловно-рибарското дружество, а през 2012-та година са му изтекли разрешителните за оръжия, добави Иван Иванов.

Не получихме отговори на конкретни въпроси – имало ли е допълнителна информация за оръжията и аресенала на Петков например или защо операцията е трябвало да стане в светлата част на денонощието, може би защото е била предупредена една телевизия, за да може да снима как се провежда образцова операция. Не стана ясно защо спецчастите не са проучили терена на място. По логиката на колегите от БСП можем да попитаме защо изобщо е издадено разрешително за оръжие през 2006 година на Петков, коментира Красимир Ципов.

Факт е, че операцията е зле планирана, а командирът на СОБТ и главният секретар на МВР Светлозар Лазаров трябва да подадат оставка. А днес на изслушването го нямаше вътрешният министър Цветлин Йовчев, който носи политическа отговорност – той обаче отиде на командировка в САЩ, подчерта Ципов.

БСП иска публично изслушване на Лазаров за Лясковец

В последните няколко дни се появиха множество спекулации. Редно е те да бъдат опровергани, разсеяни или потвърдени. Обществото е длъж...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com