Василев дал 20 млн. евро за имот в Швейцария, но нямало да го ползва

17357
Василев дал 20 млн. евро за имот в Швейцария, но нямало да го ползва

Протестите заради КТБ се получиха заради БНБ и заради прокуратурата. Това подчерта изрично адвокатът на Цветан Василев – Константин Симеонов.

Не знам нищо за случая за пране на пари, не сме уведомени официално. Явно прокуратурата работи през медиите, продължи Симеонов. Не знам в конкретния случай дали делото е образувано по повод медийни публикации или заради случая в Лихтенщайн. Адвокат Симеонов заяви, че имотът в Швейцария на стойност 20 млн. евро, който е купила съпругата на Василев, е платен със заеми. Сделката е от 2012 година, а „това е инвестиционен проект – семейство Василеви не са живели в тази къща и никога не са имали намерение да живеят там”, каза Симеонов пред Нова телевизия. Адвокатът не можа да каже дали парите за покупката на имота са взети от фирми, свързани с КТБ и получили заеми от банката. Симеонов отказа да коментира и доказателствата по делото и къде са 206-те млн. лева, за чиято кражба от КТБ е обвинен Цветан Василев.

Вложители плашат с радикализация на протестите за КТБ

Лидерът на ПП "Другата България" и вложител в КТБ Божидар Томалевски* и вложителката Пепи Маринова, която вчера беше "взета за за залож...

За последните две седмици няма сигнали за заплахи срещу Цветан Василев, но преди този период има данни – информацията е оперативна. Поръчката срещу Василев е от България, но изпълнителите не са от България, обясни Симеонов относно заплахите срещу личността на Василев.

На въпрос кога ще има заседание на сръбския съд по екстрадицията на Цветан Василев, Симеонов не отговори конкретно с оправданието, че „не познава в детайли сръбското законодателство”. Адвокатът на банкера отрече клиентът му да поддържа контакти с Делян Пеевски. Очевидно е, че всичко, което се случи с КТБ, стана заради Пеевски, заяви Константин Симеонов.

Искахме да разберем дали действително в КТБ има квестори и работят ли те, защото чухме, че тяхната работа се върши от обикновени служители. Да кажат колко пари вземат квесторите за работата си, каза певицата Луна. Според нея охраната в банката искала личните данни на влезлите вчера клиенти на банката и действала само по „разпореждане отгоре”. Чувствам се заложник в собствената си държава, оплака се певицата.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com