За Христо Бисеров: Както обикновено прокуратура я свърши като кучето на нивата

5182
За Христо Бисеров: Както обикновено прокуратура я свърши като кучето на нивата
Снимка: БГНЕС

Това е съвсем нормално явление. Така адвокат Николай Хаджигенов коментира оправдателната присъда на Христо Бисеров пред Нова телевизия.

Очевидно е, че това е още един пример, че прокуратурата трябва да бъде закрита и изградена по нов модел. На Бисеров е повдигнато обвинение за недекларирана информация в Сметната палата, което е оформено по една брадясала наредба на БНБ и по нея няма как да се даде присъда, даде пример адвокатът. Повдигат се обвинения, които са или недъгави изначално, или въобще не са за престъпление. Както обикновено прокуратурата си свърши работата като кучето на нивата, обобщи юристът.

Христо Бисеров е невинен, съдът го оправда

Софийски градски съд оправда Христо Бисеров, предаде БГНЕС. Това е първата инстанция, пред която Бисеров се яви. Съдебният състав, вод...

Ако става дума за непрофесионализъм, той е потресаващ. Две години подготвяш едно дело и за няколко часа съдът го решава. Няма как съдът да е виновен – публичен процес, всеки те гледа, даваш и мотиви, включи се и журналистът Владо Береану. Прокуратурата се оправда с Швейцария, че съдът оневинил Бисеров, защото швейцарците не дали данни за сметките му. Знае се, че Швейцария напоследък дава данни за всякакви данъчни измами, ако си формулираш искането както трябва, посочи Береану.

Съдът е просто арбитър – като занесеш едно голямо нищо, така става, добави Хаджигенов. А Владо Береану продължи с абсурдите в системата, засягайки „Яневагейт” – как сега прокурор, който е подчинен на Сотир Цацаров, ще го проверява, попита той, припомняйки модела в Румъния, където има независима прокуратура за корупция по високите етажи. Обвинение по този случай може да има в една нормална държава. Дейността на прокурора остава скрита, той мотиви няма нужда да представя, каза още Береану. Съдът се опитва да работи както трябва, но прокуратурата е орган за политически поръчки вече 25 години, но напоследък стана гротескно, сигурен е Хаджигенов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com