Златанов се хвана за сърцето и съдът спря работа

12671
Златанов се хвана за сърцето и съдът спря работа
Снимка: БГНЕС

Бившият шеф на Комисията за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси (КПУКИ) Филип Златанов се почувства зле и заради това съдът излезе в почивка.

Златанов се масажираше в сърдечната област, когато съдия Иван Стойчев, който е докладчик по делото, го прикани да даде обяснение. Съдът излезе в почивка, а лекар от Съдебната палата дойде да премери кръвното на Златанов.

Въпросът на днешното заседание - валидна експертиза

Преди да му прилошее на Златанов и да се прекъсне заседанието, стана ясно, че първата експертиза е по оригинални 29 страници от дневника на Златанов. Това каза пред съда вещото лице Валери Костадинов, изготвил експертиза за почерка на един от тефтерите на Златанов. Костадинов обясни, че всичко е написано в тези 29 страници, именно от Златанов. Костадинов е имал съмнение писаното да е от Искра Фидосова, но след като категорично е установил, че е от Златанов, тази версия е отпаднала. Когато е изследвал записките, е имало само един бележник. За втория научил от медиите. Той го е изследвал в Столичното следствие, никога не му е било отказвано да му бъде дадена стая там и всичко, от което има нужда за изследването си.

След като бе разпитан, Костадинов зададе въпроса кой е виновникът за цялата тази истерия в държавата и защо се стигна дотук. "Този "кой" въведе заблуждение в следствието, следствието от своя страна заблуди прокуратурата и прокуратурата заблуди съда и оттам цялата държава. Питам аз кой е този "кой", който каза, че експертизата на Филип Златанов е правена на ксерокопие върху ксерокопие, което въобще не отговаря на истината. Най-лесно е да се даде на обществото това, което боде окото, а другото да се прикрива. Там търсете човека, направил тези изявления, каза Костадинов, предаде БГНЕС.

Защитата на Филип Златанов пък поиска отвод на Валери Костадинов, а самият той бе категоричен пред съда, че почеркът е на Филип Златанов.

"Аз не съм виждал никакви тефтери от лятото на миналата година", това каза Златанов преди да влезе в съда. Адвокатката му Ирен Савова пък заяви, че тефтерите в цялост не са представяни никога на нито една медия.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com