"Биволъ": Цацаров е обещал на Янева да "завоалира" обвиненията срещу нея

10056
"Биволъ": Цацаров е обещал на Янева да "завоалира" обвиненията срещу нея
Снимка: БГНЕС

Получихме записите за разговорите между Владимира Янева, Румяна Ченалова и непознат мъж през платформата „Болканлийкс”. Не знаем откъде идват, но автентичността им е доказана, твърди журналистът от „Биволъ” Димитър Стоянов.

По думите на Стоянов само Ченалова е потвърдила участието си в разговорите. Владимира Янева директно е затворила телефона на журналистите. Мълчанието на записаните хора е ясно доказателство за истинността на разговорите, смята Стоянов.

Шефът на ВАС за скандалния запис на Янева с Ченалова: Жени си говорят и ме намесват

Не съм търсил премиерът Бойко Борисов във връзка с отстраняването на Владимира Янева. Това заяви председателят на Върховния администрат...

Едно на ръка е кой записва тези разговори, друг въпрос е темата на разговор, коментира журналистката Петя Владимирова. Може би Владимира Янева е трябвало да бъде „опраскана” (бел. ред. – нейното определение за готвеното ѝ отстраняване), защото има борба на две лобита, предположи Стоянов. Петя Владимирова обаче припомни, че разговорите са свързани с делото „Червеи”, което, по нейно мнение, е факт, защото кабинетът „Орешарски” е търсил къртици в системата, изнасящи информация.

Иначе „Биволъ” пусна и трета част от записите на Янева с Ченалова. Тя касае разговор с главния прокурор Сотир Цацаров, който, по думите на Стоянов, обещал на съдийката да не понесе отговорност и да „завоалира” нарушенията ѝ, макар че Бойко Борисов го натискал „да я опраска”. Това е станало на 19-ти февруари, а на 20-ти Цацаров обяви, че Янева не е единствената виновна в скандала „Червеи”. Нали има заведено дело, контрира Владимирова. Да, но се носят слухове, че оправданието вече е написано, каза Стоянов. А самата Владимирова каза, че Цацаров не е искал да има дисциплинарна процедура срещу Янева, защото „там се разкрива всичко”. Припомняме, че Върховният административен съд (ВАС) окончателно реши, че ВСС, където мнозинството се върти около Сотир Цацаров и председателят на ВАС Георги Колев, неправилно не е образувал дисциплинарно производство срещу Янева.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com